İZSU, doğanın bereketi ve üretimin enerjisiyle dolu bir bölge olan Kemalpaşa’da sürdürdüğü çalışmalar ile ilçede yaşayan vatandaşlara en iyi şekilde hizmet veriyor. Gediz Deltası’nın korunması ve İzmir’in geleceği için büyük önem taşıyan projeleri bir bir hayata geçiren İZSU, Kemalpaşa’da 25 bin kişiye hizmet edecek olan ileri biyolojik atıksu arıtma tesinin yanı sıra, 12 mahallenin kanalizasyon ve yağmur suyu altyapısını yaparak deltanın korunması için büyük bir adım daha atmış oldu.

Arıtma tesisi, 25 bin kişiye hizmet edecek

İZSU ilçede yürüttüğü çalışmalar kapsamında yeni bir ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi kuruyor. Kemalpaşa’nın Ulucak bölgesinde yapımı devam eden tesis, günlük 5 bin metreküp evsel atık suyu arıtarak atık su arıtma alanında Türkiye birincisi olan İzmir’in 69’uncu atık su arıtma tesisi olacak. Ulucak, İstiklal, Atatürk, Cumhuriyet, Damlacık, Kuyucak ve Ansızca mahallerinde yaşayan 25 bin kişiye hizmet verecek olan tesiste ultraviyole yöntemiyle dezenfekte edilen sular güvenle deşarj edilecek. 35 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen tesisin 2022 yılı başında hizmete alınması hedefleniyor.

54 milyon liralık kanal ve yağmursuyu ayrıştırma yatırımı

İZSU, Bağyurdu, Yiğitler, Ören, Armutlu, Aşağıkızılca, Yukarıkızılca, Örnekköy ve Çiniliköy mahallerinin altyapı sorunlarını çözmek için 40 milyon liralık yatırımla yeni kanalizasyon ve yağmur suyu hattı imalatı yapıyor. Bu kapsamda yürütülen çalışmalar kapsamında toplam 57 bin 161 metre kanalizasyon hattı ve 5 bin 220 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı imal ediliyor. Kemalpaşa Atıksu Arıtma tesisine bağlanacak olan yeni hatların devam eden çalışmalarında şu ana kadar 41bin133 metre uzunluğundaki hattın imalatı tamamlandı. Yeni hatların 2022 yılının Mart ayında tamamlanması hedefleniyor.

48 bin 700 metrelik yeni kanalizasyon hattı

Kemalpaşa’nın Ulucak, Kuyucak, Damlacık ve Ansızca mahallelerinde de yeni kanalizasyon hattı imalatları yapıldı. Bu kapsamda yürütülen çalışmalar kapsamında 31 milyon liralık yatırımla toplamda 48 bin 700 metrelik yeni kanalizasyon hattı tamamlandı. Ayrıca 9 bin 300 metrelik yağmur suyu hattı imal edildi.

İZSU’nun altyapı çalışmalarını tamamladığı bölgelerde Başkan Soyer’in talimatı ile başlanan ve kesintisiz sürdürülen asfalt ve parke taşı gibi üst yapı kaplamaları çalışmaları ise en kısa zamanda tamamlanacak.

Editör: TE Bilişim