Levent Çağlarsu dilek ve temenniler bölümünde konuşma yaparken süresini aşınca Başkan Arda süre uyarısını verdi. Bunun üzerine konuşmaya devam etmek isteyen Çağlarsu susmayacağını belirtti.. Başkan Arda’nın dışarı çıkartın sözleri üzerine Çağlarsu, ‘Çıkmam da susmam da yerime de oturmam’ deyince Başkan Arda önce meclise ara verdi daha sonra ise meclisi toplantısını bitirdi.

Polis Memuru Cemil Koç isminin Şehir Stadına verilmesi önergesi oy birliğiyle meclisten geçti

"Mezarlık eri aramazdık"

AK Parti Grup Sözcüsü Uğur İnan Atmaca, Başkan Arda’ya bazı sorular yöneltti. Atmaca, “SAYDEM A.Ş’ye bütçe aktarımı ne zaman olacak? Aktepe Emre Mahallesi kentsel dönüşümü 10 yıldır neden yapılmıyor. Kış hazırlıkları konusunda mazgal çalışması ne durumda? Kiralanan gölet alanından neden vazgeçtik, ormanlık bir alandı şimdi biz mezarlık yeri aramazdık. Parkları neden aydınlatmıyorsunuz ve güneş enerjisi kurmuyorsunuz” şeklinde konuştu.

"Gerekli müracaatlar yapıldı"

Başkan Halil Arda’dan da Atmaca’ya yanıt geldi. Arda, “SAYDEM ile ilgili ayni sermaye aktarımı tamamlandı gecikme nedeni pandemi nedeniyle mahkemelerin kapanmasıdır. Gerekli müracaatlar yapıldı, tıkır tıkır işliyor. Kentsel dönüşüm de Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılıyor. Kentsel dönüşüm başlıyor. Gölet kiralanması alan sık çamlık bir alan dolayısıyla oraya neden kira ödeyelim neden 160 bin lira ödeyelim ve kullanılmayan bir alan burayı neden mezarlık yapalım? Orman Müdürlüğü ne yazık ki mezarlık tahsis etmiyor. Neden güneş enerjisi yapmıyoruz çünkü o parklar hazine arazisi ve Sayıştay denetim yaptığında buradan biz suç işlemiş oluruz. Bize o parkları devretsinler bakalım o zaman aydınlatma yapıyor muyuz? Yapmıyor muyuz?” ifadelerini kullandı.

ÇAĞLARSU İLE BAŞKAN ARDA ARASINDA KONUŞMA SÜRESİ GERGİNLİĞİ!

Başkan Arda Çağlarsu’ya dilek ve temenniler bölümünde konuşma süresinin dolduğunu ve sözlerini bitirmesi gerektiğini hatırlattı. Çağlarsu ise konuşacağını ve süresinin bitmediğini ileri sürdü.

Başkan Arda, “10 dakika süreniz doldu söz vermiyorum, sözünüz bitti. Buyurun bir sonraki mecliste devam edersiniz söz vermiyorum” dedi.

Çağlarsu, “Ben bu metni okuyacağım” çıkışında bulundu. Başkan Arda, “Dilek ve temenniler de süreyi ben belirlerim dışarı çıkartın, dışarı çıkartır mısınız? Ali Kavasu konuşma yapacaktı ancak Çağlarsu buna müsaade etmedi” dedi.  Çağlarsu, “Ben oturmayacağım kimseyi de konuşturmayacağım 10 dakikam dolmadı, ben konuşacağım, çıkmam dışarı. Çıkmam ben elimdeki metni okuyacağım, çıkmam da oturmam da” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim