Dokuz Eylül Üniversitesinin (DEÜ) hafta boyunca düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikler dizisinin ikinci gününde, FETÖ'nün iç işleyişi ile darbe girişiminin dönüm noktaları, bilgi ve belgeler ışığında bilimsel bir bakış açısıyla ele alındı.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış 'FETÖ'nün Kriminal Yapısı' başlıklı sunumu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Doç. Dr. Hüseyin Aydın ise '15 Temmuz Darbe Girişiminin Önemli Dönüm Noktaları ve Başarılı Olma İhtimalinde Türkiye'nin Muhtemel Akıbeti' sunumu ile örgütün yapısını anlattı.

Sabancı Kültür Sarayı'nda gerçekleştirilen ve DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar'ın da katıldığı programda, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 tarihindeki ihanet gecesine planlı ve programlı şekilde hazırladığını bir kez daha ortaya koyuldu.

Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde yapılan nitelikli ve derinlikli 15 Temmuz etkinlikleri için Rektör Hotar'a teşekkür ederek sözlerine başlayan Mustafa Akış, FETÖ'nün kriminal yapısını örnekleriyle paylaştı. FETÖ'nün istihbarat örgütleri gibi hareket ettiğini ifade eden Akış, "Örgüt lideri kendisini kainat imamı olarak tanıtıyor, örgütte en yüksek mertebe ise Türkiye İstişare Heyeti olarak biliniyor. FETÖ'nün, kıta ve ülke imamları bulunurken örgüt; sivil, eğitim ve ünite yapılanmasından oluşuyor. Ortalama bir büyükşehirde örgütün topladığı para 400-500 milyon liralara varabiliyor" dedi.

Editör: TE Bilişim