SON MÜHÜR-KAZİM BOZKURT/Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Akkaya’yı ziyarette bulunan Başkan Şahin, esnafların derdine ortak oldu. Pandemi koşullarının yıkıcı etkisini anlatan Başkan Akkaya, yaşanan sürecin zorluklarına değindi. Başkan Akkaya, “Bize bağlı 1650 esnaf var. Sadece son iki ayda, 250’ye yakın esnaf battı. Esnaf, bir geminin cıvatalarıdır. O cıvatalar olmazsa gemi de sallanır. Biz, yani küçük esnaf, pandemiden önce de hükümete dosya olarak taleplerimizi iletmiştik. Bunlara kulak vermek gerek. Dükkanların hepsi boş, aidat alamıyoruz. Kimseden de aidat isteyemiyoruz, Esnaf isterdi ki iki sene faizsiz ertelemeli kredi verilsin. İyi hoş, üç ay erteliyoruz, beş ay erteliyoruz ama faiz eklendikçe ekleniyor. Esnafın da sıkıntısı bu zaten” ifadelerini kullandı.

Başkan Şahin, yaşanan pandemi koşullarının bu yüzyılda başımıza gelmiş en büyük felaket olduğuna değindi. Yine de her şeyin düzeleceğini, böyle gitmeyeceğini dile getirdi. Başkan Şahin, “Ben annemi kaybettim. Keşke malımı kaybetseydim. Gene de şükür diyeceğiz. Arkadaşım, evini satıp, dükkanında çalışan kimseyi çıkartmadan işine devam etti, borçlarını da ödedi. Biz cefakar bir milletiz. Amerika’da ölüleri soğuk hava depolarında tuttular. O derece dehşet bir durum. Şu an Brezilya’da 5 bin kişi ölüyor, Hindistan çok kötü durumda. Neyse ki devletimiz, 190 ülke içinden sıyrılarak çok iyi şeyler başardı. Benim çocuğumun Kovid-19 testi saat yedide pozitif oldu, sekizde ilaç bırakmaya geldiler. İzmir’de 27 bin sağlık personelimizle koronavirüsle mücadele ediyoruz” sözlerini aktardı.

Bir 5 kişi, oturan insanlar ve açık hava görseli olabilir

"Tünelin ucu gözüktü"

Son Mühür mikrofonuna konuşan Başkan Şahin, son yüzyılın en büyük felaketiyle karşı karşıya olunduğunu vurguladı. Pandemide kapanan küçük esnafın çok zorluklar çektiğini gördüklerini dile getirirken, devletin yardımı ve desteğinin, milletin duasının üzerinde olduğunu belirtti. Başkan Şahin, “Tünelin ucu gözüktü. Türkiye’de bir daha pandemi sıkıntılarının yaşanmayacağını düşünüyor herkes. Herkeste ümit var, öyle gördüm. Sıkıntılarımız var tabii ki, ama ticaret dönüyor. Teker döndükten sonra problem olmaz. Tekerin döndüğünü görüyorum. Herkes çalışıyor. Esnafın şu anda moralini iyi gördüm. Devlet yeni yeni destekler açıklıyor. İhracatımız rekor kırıyor, 200 milyar dolara dayandı. En iyi Haziran’ı geride atlattık. Sanayi ve turizm çok iyi durumda, ama esnafımız zorluk çekti. Ümit hep var” dedi. Pandemiyi, diğer ülkelerden daha iyi atlattığımızı ifade eden Başkan Şahin, aşılamada dünya sekizincisi olduğumuzu belirtti.

"300 yıllık uyanış devam ediyor"

Bornova Çarşı’da inşaat mühendisi gençlerle sohbet eden Başkan Şahin, gençlerle hoş diyaloglara girdi. Gençler, bu ülkede para kazanamadıklarını, inşaat sektöründe demir fiyatlarının çok yüksek olduğundan yakındı. Başkan Şahin, “Dünya çok büyük bir felaketin içinde. Türkiye yüzyıla göre iş yapıyor. Son 300 yılın intibahını(uyanış) ala ala yürüyor. Şu anda Türk devleti 5 bin yıllık devlet aklı tüm hücreleriyle çalışyıor. Çok önemli işler yapıyor” sözlerini kullandı. Gençler “İHA, SİHA üretimimiz var mı var, on sene önce gençlere yatırım yaptılar, sonucunu alıyorlar. Bunun gibi girişimi yapılacak yerler varken, para yanlış yerlere aktarılıyor. Mesela, garantili geçişli yollar var, havalimanları zarar ediyor. Kütahya Havalimanı zarar ediyor.” şeklinde konuştu. Başkan, taraflı televizyonların, gazetelerin yalan söylediklerini dile getirdi. Yolların tamamının geçişlerinin karşılandığını ifade etti. Gençler, bir tarafı izleyip diğer tarafı izlemenin yanlış olduğunu, bunlara tamah edilmemesi gerektiğini vurguladı. “Twitter var günümüzde, o televizyon kanalı şöyle, bu televizyon kanalı böyle. Ne Ahaber izliyorum ne de FOX TV. Gençlik artık bunlara bakmıyor, gerçeğin peşinde koşuyor” dedi. Başkan ise, Twitter’ın zamanı geldiğinde seçilmiş Devlet Başkanı Donald Trump’ın dahi hesabını askıya alabildiğinin unutulmamasını aktardı. Aynı zamanda, MHP İl Başkanı ve gençler arasında Kanal İstanbul konusu da tartışıldı.

Editör: TE Bilişim