Dış İlişkilerden Sorumlu İyi Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Hayri Köseoğlu, Demokrat Partide Encümen Azası olan babasının siyasete girmeme tavsiyesine uyamadığını belirtirken, “Seviyorum siyaset yapmayı. Bir de siyaset öyle bir şey ki, bir ekip ruhu. Bu millet için Atatürk’ün çizdiği yolda bir şeyler yapmaya çalışıyorsunuz” dedi. Başlangıçtan bugüne kadar öncelikle halkı dinlediklerini ve sorunlarını gündemde tuttuklarını anımsatan Köseoğlu şöyle konuştu:

“İyi Parti’nin kuruluşuyla İzmir’de parti il teşkilatı kurucularından biriyim. 2018 milletvekili seçimlerinde aday oldum, sonra aday adayı oldum. Gerçi seçimlerde sıralamam biraz arka sıralardaydı ama o kadar hevesliydik ki, doğru siyaset yapmaya o kadar açtık ki. Birinci sıradaymış gibi çalışıp faydalı olmaya çalıştım. Her şeyden önce şu an içinde bulunduğum siyasi partinin genel başkanlığına bir hayranlığım var. Onun dışında beraber yürüdüğümüz ekip arkadaşlarımızın hepsi çok değerli insanlar. Hiçbir menfaat gütmeden, çıkar gözetmeden siyasette olmaya çalışıyoruz. “

Millet için varız

İyi Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Hayri Köseoğlu, ülkedeki gelişmeleri bir kenarda oturup seyredilmeyecek kadar önemli olduğunu da vurguladı. Köseoğlu şöyle devam etti:

“Birilerinin bunu yapması lazım. Kenarda durup sadece uzaktan kumandayla fikir üretip işin içinde olmamak bence doğru değil. Eğer imkanınız varsa, bu işi de seviyorsanız, tercihleriniz de doğruysa bence iyi bir yol derim ben. Görevim gereği Uluslararası ilişkiler Genel Başkan Yardımcımız başkanlığında her ilin il başkan yardımcısıyla sürekli toplantılarımız oluyor. Türkiye’nin içinde bulunduğu konjonktür ile alakalı gelişmelerini alıyoruz ve ilimizde, ilçemizde bir şekilde bilgiler paylaşarak partililerimizi içinde bulunduğumuz ortamla ilgili bilgilendiriyoruz.”

İyi Parti Diplomasi Akademisi

İyi Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Hayri Köseoğlu, “Diplomasi Akademisi” aracılığıyla uluslararası ilişkilerde söz sahibi olan ve konuda bilgili olan bilim adamları ile buluştuklarını da kaydetti. Köseoğlu, şunları söyledi:

“Dış politikada her şeyden önce Atatürk’ün çok önemli bir sözü var “yurtta sulh cihanda sulh” bu bizim için çok önemli. Maalesef son 19-20 senedir bırakın dünyadaki diğer ülkeleri, komşularımızla ciddi problemimiz oluştu. Türkiye öyle bir merkezdeki Avrupa ve Asya arasında ve orta doğuya hükmedebilecek güçte. Sadece ekonomik anlamda baktığımızda sınır komşularımızla 7 trilyon dolar bir ticari pasta var. Biz bu pastadan dilim almak zorundayız ama maalesef kavga gürültüden herkes mağdur durumda. Bunu daha da genişletirsek Türki devletler Avrupa Birliği ve Mısır’a kadar uzanan bir milyar dolarlık bir pasta var. Normal şartlarda Türkiye’nin böyle bir konumdan faydalanması gerekir. Malum her gün bir problem çıkıyor. Suriye’de bir problem oluyor, Yunanistan’da bir problem oluyor. Bir de bu problemler olurken bazı şeyler kapalı kapılar ardında muhalefete ve halka duyurulmuyor. Bu konuda Türkiye’nin mağduriyeti bana göre çok kötü. Dış politikada hükümetlerin değil devletin bir çizdiği yol vardır. Tek başına karar veren bir sistemde iki dudak arasından çıkacak sözlerle ülkenin dış politikasının yönetilmesi veya devamlılığı ne kadar doğru tartışılır.”

İzmir’de durum

İyi Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Hayri Köseoğlu, 20 Ocak 2020’den Genel Başkan Meral Akşener’in ülkeyi aralıksız dolaştığına da işaret etti. Köseoğlu şöyle konuştu:

“Buna rağmen bugüne kadar Meral hanımın ziyaret etmediği 3 tane il kaldı. Kendisi en son İzmir’e geldiğinde bu ziyareti tekrarlayacağını söyledi. Biz de partililer olarak Meral hanımın ziyaretlerinde ona destek olmaya devam ediyoruz. Tabi ilçelere de gidiyor. Türkiye genelinde de gittiği her ilde vaktinin yettiği kadar bu ilçeleri ziyaret ediyor. Şöyle söyleyeyim Meral hanım ağır işçi gibi çok ciddi anlamda çalışıyor ve ben kenedimde eksiklik duyuyorum, onun temposuna yetişebilmek için ben de çabalıyorum. Sayın il başkanımızın başkanlığında başkan yardımcılarımızla birlikte ilçelere ziyaretlerde bulunuyoruz. Özellikle son dönemlerde üye yapmayla ilgili çok ciddi çalışmalarımız var. İzmir biliyorsunuz aslında demokrat bir şehirdir ancak son dönemlerde iktidar karşı olan herkes tek alternatif CHP gördüğü için oylar o taraflara kaydı ama alternatif olarak artık biz varız İzmir’de. Bana göre İzmir eski kimliğine de dönecektir.”

Kendimizi anlatıyoruz

İyi Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Hayri Köseoğlu, her ilçede, her gün stant kurarak kendilerini anlattıklarına da işaret etti şunları söyledi:

“Çünkü malum yandaş medya bizden çok fazla bahsetmiyor. Bundan 2 - 3 sene önce ismimiz bile geçmiyordu haberlerde. İnsanlar zaten bu farkındalığın ne olduğunu görmeye başladılar. Seçime kadar biz çalışmaya devam edeceğiz. Zaten 2018’de seçim bitti biz ertesi gün yola çıktık. Bugünlerde ise gündem ekonomik gelişmelere çevrildi. Artık evdeki çocuklar bile ekonomiden bahsediyor. Herkes gelir sıkıntısı içinde. İşsizlik problemi var her şeyden önce. İnsanların evinde tencere kaynatamaması, alım gücünün azalması bunlar hep kötü etkiliyor. Siftah etmeden dükkan kapayan esnaf var. Sanayicinin derdi çok daha farklı. Esnaf iş yapmayınca sanayici sıkıntıya giriyor. Kurlardan dolayı ihracat sıkıntıda. Sağımız problem solumuz problem yani baktığımızda kötü bir ekonomi tablosu var. “

Erken seçim

İyi Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Hayri Köseoğlu, erken seçimi halkın istediğini söyledi, “Biz halkın sesiyiz. Her girdiğimiz yerde bir sıkıntı var bunu görmemek mümkün değil. Karşılaştığımız şeyler bizi nakavt ediyor. İnsanlar çok zor durumda “ dedi.

Editör: TE Bilişim