2014’te depreme dayanıksız olduğu tespit edilen ve 2015’te yıkılan Alsancak Stadı’nın inşası bitirildi. Fakat stadın Altay’ın mı yoksa Altınordu’nun mu olacağı büyük bir tartışma konusu olmuştu.

Cuma günü İzmir'e gelecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Alsancak Stadı’nın açılışını yapacağı duyurulmuştu, fakat bu açılış Erdoğan’ın taslak programından çıkarılmıştı. Bunun ardından ise büyük bir kriz çıktı. Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu ve Teknik Direktör Mustafa Denizli son kiracı olarak stadın Altay’a verilmesi konusunda oldukça ısrarlı olduğu vurgulandı. Altay yöneticilerinin Erdoğan’ın açılışı yaparken, “Altay Alsancak Stadı” ifadesini kullanmasını istediğine dikkat çekildi. Altınordu tarafı da kendi isimlerinin yer alması için girişimde bulundu.

Erdoğan da açılışı istiyor

Erdoğan’ın bu görüşmede “Stadın açılışını yapalım” dediği öğrenildi. Bunun ardından Erdoğan'ın yarınki İzmir programı revize edildi. Erdoğan, Bayraklı’daki deprem konutlarının teslim töreni sonrasında Alsancak Stadı’nın açılışını gerçekleştirecek. Daha sonra Menemen’e geçecek. Eğer konut teslim programı uzarsa Menemen’den sonra Alsancak’a geçecek.

Editör: TE Bilişim