Pandemi sürecinde küçük esnaf zor günler geçiriyor. Yeni normalleşmede alınan kararlar ise esnafa yetmiyor. En büyük sıkıntıyı ise kahveci esnafı çekiyor. Yeni normalleşme sürecinde kahvehaneler açılmasına rağmen oyun oynatılamaması yüzünden esnaf zor günler geçiriyor. Karabağlar ilçesinde kahvecilik yapan Nuri Çengeloğlu’nun ekonomik sıkıntılara dayanamayarak bugün akşam saatlerinde evinde silahla kalbine sıkarak intihar ettiği kaydedildi.

İzmir Kahveciler Odası Başkanı Hakkı Kırdı, “Nuri Çengeloğlu abimiz bu pandemi sürecinde borçlarını ödeyemedi. Ödeyemediğinden dolayı kendisine hacizler gelmeye başladı. Son zamanlarda bunalıma girdiğini biliyorum. Geçen hafta odamıza geldi ve derdini anlattı. O gün bir basın açıklaması yaptık. Bu arkadaşımız ekonomik anlamda dayanamadığı için intihar etti. Kendisi çok onurlu bir insandı. Bu duruma dayanamadı” diye konuştu.

ekonomik-sikintilara-dayanamayan-kahveci-esnafi-intihar-etti-856548-1.

Kırdı şunları dile getirdi: “Kahveci esnafı ekonomik anlamda çok zor durumda. Devletimizin bir an önce bu konuyla ilgili tedbir alması gerekiyor. Kahvehanelerde oyunların artık serbest olması gerekiyor. Şu anda kahvehaneler açık ama oyun oynatılamadığı için iş yapmıyor. Müşteri gelmiyor. 12 aya yakın kahvehanelerimiz kapalıydı. Bu dönemde vakaları kahvehaneler yükseltmedi. O yüzden yeni tedbirler alınmasını istiyoruz. Kongrelerde, AVM’lerde nasıl tedbirler alınıyorsa kahvehanelerde de alınır. Ekonomik durumumuzu düzeltmemiz lazım. Yoksa işler iyiye gitmiyor. Esnafımız cinnet geçirmeye başladı."

Editör: TE Bilişim