Ege Bölgesinin ilk, ülkemizin dördüncü sırada kurulan ve 67’nci yıl dönümünü kutlamaya hazırlanan Ege Üniversitesine yeniden Rektör olarak atanmış olmaktan dolayı gurur duyduğunu ifade eden Prof. Dr. Budak, göreve geldikleri ilk günkü heyecanı taşıdıklarını, başlatılan örnek uygulama ve projelere yeni dönemde de devam edeceklerini söyledi.

Rektör Budak, “Bu büyük ailenin mensubu olduğum için gurur duyuyorum. Bu kutsal vazifeyi tecrübe etmiş birisi olarak şunu ifade etmek isterim ki üniversitemize, şehrimize ve ülkemize yeniden hizmet etme imkânın verilmesini büyük bir onur kaynağı olarak görüyorum. Bu göreve layık görülmem sadece şahsımın değil değerli mesai arkadaşlarımın gerçekleştirdiği başarılı çalışmaların neticesidir.  Görevde bulunduğumuz süre zarfında tüm mensuplarımızla önemli projeleri hayata geçirdik. Üniversitemizi daha ileri noktalara taşımak için hep birlikte gayret gösterdik. Önemli ve anlamlı bulduğum pek çok başarıyı birlikte yaşadık.  İnşallah önümüzdeki süreçte de iyi bir motivasyon göstererek yeni projeleri, vizyoner uygulamaları el birliği ile hayata geçireceğiz. Üniversitemizin dünyanın en iyi 300 üniversitesi arasında yerini alması için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da paydaşlarımızın iş birliği ile çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” diye konuştu.

Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de derinden etkileyen salgının  dinamik bir seyir gösterdiğini vurgulayan Rektör Budak, “Salgının durumuna göre her türlü tedbirlerimizi alarak hem eğitim öğretim hem araştırma hem topluma katkı alanlarında faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki dönemde de öncelikli hedefimiz;  bilimin rehberliğinde, havasını soluduğumuz şehre ve ülkeye faydalı, üniversite sanayi iş birliğine önem veren, Ar-Ge ve inovasyon öncelikli, dijital süreçlere ve yapay zekâ algoritmalarına dayalı, yenilikçi ve girişimci,   uluslararası tanınır bir üniversite konsepti olacak. Yeni dönemde de birlik ve beraberlik içerisinde üniversitemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Her şeyden önce bu görevi yüksek takdir ve tensipleri ile şahsıma tekrar tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bizlere duydukları güvenden dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Bu vesileyle atama kararının üniversitemize, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim