30 Ekim depreminden sonra, depremzedeler yaklaşık 1 senedir emsal artışı talebinde bulunurken; geçtiğimiz hafta düzenlenen Bayraklı Belediye Meclisi’nde belirli bölgelerde yüzde 10’luk emsal artışı yapılması kararı oybirliğiyle kabul edilmiş ve  İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderilmişti. 

Depremzedeler ise yüzde 10’luk emsal artışının mağduriyetleri giderme noktasında yetersiz kaldığını belirterek en azından yüzde 30’luk emsal artışı istediklerini vurgulamışlardı

“Siyasete alet edilemeyecek kadar hassas bir mesele”
Soyer, “Neden şimdi bir an önce bu kararı çıkarmak istiyoruz? Depremzede vatandaşlarımız artık tahammül edemeyecek kadar büyük bir mağduriyet yaşıyor. Bir sene oldu. Artık biz bunu burada bitirmek istiyoruz. Bu mesele siyasete alet edilemeyecek kadar hassas bir mesele. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak K sınırı korunacak alan sınırı belirlerken Türkiye’de ilk defa çok başarılı işe imza attık. Hatırlayın, çok ciddi emek verdik. Oy birliğiyle karara vardık. Türkiye tarihinde ilk defa İzmir Büyükşehir Belediyesi yaptı. Şimdi de şunu görüyoruz. Vatandaşlarımızın talepleri çok daha fazla. Bunu komisyonlarda iki ay daha bekletmeyeceğiz. Bugün komisyonumuzdan karar alacağız” dedi.    

"Sokaklara dökülürüz"

Kararın yalnızca Bayraklı sınırlarını kapsamasını sert bir dille eleştiren Özkan, kent geneline yayılmadığı takdirde eylem sinyali verdi ve şu mesajları verdi:

“Biz bunu kabul etmeyiz, böyle bir şey yok. Tunç Başkan’ın bize sözü var. Cuma günü konuştuk biz kendisiyle. Yani burada konuşulan şey ilk Bayraklı’dan başlamış olabilir ama Bayraklı’da kalmasını asla kabul etmeyiz. Öyle bir şey yok. Eğer kalacak derlerse bizi karşılarında bulacaklar.  Ben ayrım yaptırtmam. Benim mantığım ona ters zaten. Zaten Tunç Başkan da bu konuda, ‘Bayraklı özelinden başlayalım. Ona göre hareket edeceğiz’ dedi. Bizim korkumuz şu: Orada yine enteresan bir şey var. AK Parti konuşuyor. ’11 ay geçti hala K planını belirlemediğiniz ilçeler var’ diyor. Ötekiler itiraz ediyor. Evet var biliyoruz.O tip bir inisiyatif olursa bizi karşılarında bulurlar. Sokaklara yine dökülürüz biz. Biz böyle bir şey istemiyoruz. Yüzde 30 yapmadıkları için biraz kırgınız. Ama bütün İzmir’de olmalı. İkinci meclis oturumunda bunun gündeme gelmesi lazım. Bırakın bir ayı bizim bir gün bile geciktirecek halimiz yok. Tunç Başkan da söyledi bunu.”

Editör: TE Bilişim