Sendika Başkanı Hamdullah Giral, Büyükşehir’den gelen “Tüm iyi niyetli adımlar ve sağlanan ciddi iyileştirmelere karşın sendikanın

sunduğu taslak dışında hiçbir teklife açık olmadığını” ilan etmişti. Bu nedenle de görüşmelerin sonlandığına dikkat çekilmişti.

Türk İş'e bağlı Demiryol İş Sendikası Şube Başkanı Hamdullah Giral, İzmir BüyükşehirBelediyesi Metro AŞ ve SODEM-SEN ile yürütülen sözleşmede Metro AŞ’nin söyleminin doğru olmadığını iddia etti, “İşçiyi hedef göstermek doğru değil. Biz masayı terk etmedik” dedi.

Başkan’a anlatacağız

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e olayın doğrusunu anlatacaklarını belirten Hamdullah Giral, Metro A.Ş yönetim kuruluna ve genel müdür suçladı.

Büyükşehir’de ücret skalasında büyük çarpıklıklar olduğunu da söyleyen Sendika Başkanı Giral, belediyede aynı işi yapıp 4 bin liraya karşılık 7 bin lira maaş alanlar olduğunu söyledi. Bu alanda çalışanların riskleri olduğuna da değişen Giral, asgari ücretle çalışanların bulunduğunu ve birçok işçinin kredi kartı borcu içinde zor günler geçirdiğini iddia etti.

Sendika Başkanı Giral, sorunun emekçi dostu Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından çözüleceğine inandığını ifade etti.

Editör: TE Bilişim