Çiğli Belediyesi ile AIESEC İzmir Şubesi arasında imzalanan iş birliği ve partnerlik protokolleri doğrultusunda yurt dışından Çiğli’ye gelen 23 katılımcı birbirinden farklı sosyal sorumluluk projeleri ve etkinliklerde yer aldı. Pakistan, Ukrayna, Polonya, Kolombiya ve İtalya’dan gelen 18 katılımcı “Adım At” projesi kapsamında altı hafta boyunca 10-14 yaş arası çocuklara İngilizce eğitimi verdi. Tunus ve Portekiz’den gelen 5 katılımcı ise Çevre Koruma Müdürlüğü ve Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’nün organize ettiği “Doğa İçin Ayağa Kalk” projesine katılım sağlayarak kentin yeşil alan kapasitesini artırmak, park ve bahçelerde ekmek için tohum yetiştirmek, atık ve geri dönüşüm çalışmalarında yer almak ve hayvan barınaklarında çalışmak gibi görevlerde bulundu.

El izlerini bıraktılar

Bir buçuk aylık süreçte yer aldıkları projelerle kültürler arası kaynaşma zeminine katkı sağlayan katılımcılar için Çiğli Belediyesi tarafından Sasalı Doğal Yaşam Parkı’nda Kuş Gözlemi ve Leukai Antik Kentine geziler düzenlendi. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı’nda bulunan AIESEC Point Anıtı önünde gerçekleştirilen törende AIESEC İzmir aracılığıyla gelen değişim katılımcılarına katılım sertifikası ve madalya takdim etti. Gelenekselleşen törende, katılımcılar ülkelerinden getirdikleri taşları ve el izlerini anıta bıraktılar.

Başkan Gümrükçü: “Ortak projelerimiz sürecek”

AIESEC İzmir Şubesi ile birlikte hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projelerinin katılımcılar ve kent için oldukça verimli geçtiğini ifade eden Başkan Gümrükçü, “AIESEC İzmir Şubesi ile, kentlerin tanınırlığına sağladığı olumlu etkinlerden faydalanmak için çeşitli iş birliği ve partnerlik sözleşmeleri imzaladık.Bu doğrultuda kentimize gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak, onlara kentimizi tanıtmak ve Çiğlili hemşehrilerimizle keyifli vakit geçirebilmelerini sağlamak adına projeler ve etkinlikler düzenledik. Altı hafta boyunca oldukça keyifli vakit geçirdiler. Bundan sonraki süreçte de çevre dostu, eğitici ve eğlendirici projelerle yurt dışından misafirlerimizi kentimizde ağırlamaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim