Millet İttifakının iki paydaşı Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti Çiğli İlçe Başkanlıklarının koordine ettiği Millet İttifakı Birlik Sofrası etkinliği görkemli bir kalabalığa sahne oldu. Yemeğe, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları Sederettin Coşkuner ve Hüseyin Kızılkaya, Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, İYİ Parti Çiğli İlçe Başkanı Özgür Doğan, muhtarlar, STK temsilcileri, parti teşkilatları ve Çiğlili vatandaşlar katıldı.



Mert Özcan: “Millet İttifakı olarak Türkiye’ye baharı getireceğiz”


Toplantının açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, “Siyasi partiler olarak organize ettiğimiz birlik ve beraberlik sofrası etkinliğinin Çiğli’de ilk kez düzenlendiğini düşünüyorum. Bilindiği üzere İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi birlikte girdiği 2019 yerel seçimlerinde çok sayıdaki Büyükşehir ve ilçe belediyelerini kazandı. Unutmamalıyız ki bu önemli sonuçta Türkiye adına mücadele eden Genel Başkanlarımız Sayın Meral Akşener’in ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir memleket masası çerçevesi içindeki gayretleri ile bu başarılmıştır. İlk Genel Seçimlerde sizlerin de desteğiyle Millet İttifakının kuracağı iktidarda; güçlendirilmiş parlamenter sistem, bağımsız ve tarafsız yargı tesis edilerek kuvvetler ayrılığının yok edildiği tek adam rejimi sona erdirilecektir.Biz yanlarında olmaya devam edeceğiz ve Türkiye’ye baharı getireceğiz” diye konuştu.



Özgür Doğan: “Bu Birlik Yemeği Türkiye'de Bir İlk”


İYİ Parti Çiğli İlçe Başkanı Özgür Doğan, “Millet İttifakı olarak böyle bir organizasyonu Türkiye’de belki de ilk kez gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Umarım bu organizasyon diğer ilçelere de örnek olur. Millet olarak birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bu ülkede her şeyin gerçek sahibi oturduğumuz koltuğun sahibi olan, seçildiğimizde maaşımızı dahi vergilerinden aldığımız baş tacımız halkımızdır. Sizler halk olarak gücünüzü bildiğinizde, demokrasi ağızınızdan çıkan bir kelime olmaktan öteye geçtiğinde bu ülkeyi dürüst yöneticiler, dürüst siyasetçiler yönetmeye başlar ki işte o zaman Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine çıkarız. Bugün sizlere zencefilli Sushi, susamlı soman ve levrek simidi gibi sarayda tüketilen gıdalardan vermek isterdik lakin biz Anadolu halkının sofrasında tükettiği, Anadolu topraklarında yetişen kuru fasulye ve pilavla sofranıza konuk olmak istedik. Milletimizi kendi içinde bin parçaya bölmeye çalışıyorlar. Bu topraklar hoşgörü ile yoğrulmuş, birlik ve beraberlikle kazanılmış. Bizlere armağan edilen bu vatana birlikte sahip çıkmalıyız” dedi.



Başkan Gümrükçü: “Cumhuriyetin 100. Yılı’nda Cumhurbaşkanlığına Mustafa Kemal düsturuna sahip bir yurttaşımız oturacak”


Millet İttifakı ortaklığının önemine vurgu yapan Başkan Gümrükçü, “Türkiye’nin iki büyük siyasi partisi Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti Millet İttifakı çatısı altında bir araya geldiler. 2019 seçiminden ve öncesinden başlayan iş birliklerini bugün artık Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacak bir noktaya getirdiler. Bu sürece destek olan siz değerli yurttaşlarımızı gönülden kutluyorum. Biz 2019’da Millet İttifakı’nın Belediye Başkanı olarak seçildik. İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi ile ittifak stratejisi olarak ortak hareket etme gayreti içerisindeyiz. Çiğli Belediye Başkanı olarak rozetimi çıkardım, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanım Mert Özcan’a emanet ettim. Görev sürem boyunca tüm Çiğli halkını kucaklama gayretiyle çalışmaya devam edeceğiz. Bugün burada ittifakın birlik yemeğinde, milletin sofrasında sizlerle beraber olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yaptığımız çalışmalarla İzmir’de, İstanbul’da ve Ankara’da yerel yönetimler olarak, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanma noktasında büyük bir sorumluluğumuzun olduğunun farkındayız. Ekrem İmamoğlu da, Mansur Yavaş da, Tunç Soyer de, Utku Gümrükçü de bu bilinçle hareket ediyor. Millet İttifakı ilk cumhurbaşkanlığı seçiminde cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacaktır buna yürekten inanıyorum. Cumhuriyetin 100. yılında Cumhurbaşkanlığına Mustafa Kemal düsturuna sahip bir yurttaşımız oturacak” dedi.



Atila Sertel: “Milletin sofrasında olmak bizim için onur”


Etkinlikte konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel,  “Bu günler geçecek biz eskisi gibi şanlı Türk Bayrağının altında; din, dil, ırk ve mezhep gözetmeksizin hep beraber kardeşçe ve dostça yaşayacağız. Çünkü bu ülke hepimizin. Bu ülkede namuslu insanlar, onların sofrasında karınlarının doyması bizim onurumuzdur. Namusluluk esastır, şurada bir kuru fasulye, pilavla, ayranla karnımızı namuslu bir biçimde doyurduk. Bizim kimsenin sofrasında, yediğinde içtiğinde, giydiğinde gözümüz yok. Ama kimse halkın hukukunu, hakkını yemesin. İşte bu nedenle önümüzdeki seçimde nasıl İstanbul ve Ankara’yı kazandıysak Allah’ın izniyle sizin oylarınızla Türkiye’de de milletin iktidarı kuracağız” dedi.



Sedrettin Coşkuner: “Bu ortamı tüm ilçelerimizde görmek istiyoruz”


Böylesi önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmalarından ötürü İYİ Parti ve CHP Çiğli İlçe başkanlarını ayrı ayrı tebrik eden Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkan Yardımcısı Sedrettin Coşkuner, “Bu ortamı gerçekten de İzmir’in 30 ilçesinden bekliyoruz. Zamanı geldiğinde Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti ile beraber iktidarda olacağız. Pazarlarda yangın var, insanlar perişan durumda. Hep beraber iktidara gelip, demokrasiyi tekrar işleterek halkımızın tamamının sorunlarını çözeceğiz” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

Editör: TE Bilişim