BİZ 'İZMİR HAREKETİ' OLDUK


İzmir siyasetinde gördükleri eksikliklerini tamamlamak amacıyla yola çıktıklarını söyleyen Kalkanlı, "Yeni bir hikaye yazmıyoruz. Varolan hikayenin devam ettiriyoruz. 12 senedir Konak siyasetinin içinde varız. Yol arkadaşlarımızın yanında durmayı bildik. Bunları yaparken de eksiklikleri görmeyi bildik. Adımlardaki derin ayak izlerinde dersler almayı bildik. Geçmişteki seçimlere baktığımızda bunlarda eksikliklerimizi görüyoruz. İzmir CHP'nin kalesi diyoruz. Bu özgüven bu güç bizi zayıflatıyor. Gün gün kan kaybediyoruz ve kimse bunun farkında değil.  Biz Konak Hareketi olarak bunun farkına vardık.  Sadece seçimlerden bir ay öncesinden meydanlara çıkmayalım. Şimdi çıkmalıyız. Yarın bir seçim olacak gibi çalıştık ve bir rüzgar yarattığımızı düşünüyorum. Sadece Konak değil, İzmir Hareketi olduk. Biz CHP'nin olduğu her ilde var olan handikaplarımızın üstüne giderek bir şekilde çözümler üretmeye çalışıyoruz. Şu an bir seçim yokken ortaya çıkıp sanki yarın seçim olacakmış gibi çalışmaya and içtik" ifadelerini kulllandı.

 KONAK HAREKETİ'NİN ARKASINDA SADECE ALTI OK VAR

Konak Hareketi'nin arkasında partisinin altı oku olduğunun altını çizen Kalkanlı,  insan odaklı hizmet için çalıştıklarını ifade etti. Kalkanlı, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Bizim için 'Muharrem İnce'nin Memleket Hareketi'nin bir parçası mı?' dediler. Bizi parti içinde bir parti mi kuruldu gibi lanse etmeye çalıştılar. Bizim bir koltuk hedefimiz yok. Herhangi bir yere de aday değiliz. Ancak insanlar bizi böyle yaftalarken dikkat etmeliler çünkü biz bel altı vurmamaya dikkat eden parti kültürüyle yetişmiş insanlarız. Konak Hareketi'nin arkasında altı ok var. Bizim için Konak bir bütündür. Aslında çıkış amaçlarımızdan bir tanesi de Konak'a bir bütünlük sağlamak. Konak aslında İzmir metropolünün içinde ötelenmiş bir şehir ama bakarsanız tüm ilçeler Konak'tan çıkmış, Büyükşehir bile Konak'tan çıkmış. Göztepe, Alsancak, Güzelyalı bölgesinde dezavantajlı ailelerimiz yok mu? Elbette var. Biz hepsine dokunmayı görev bildik. Bizim ilk amacımız insana dokunmak. Şu aralar siyaset hiç gündemimizde ve hedefimizde yok. Bizim hedefimiz insan."

ÖNCE BİLGİ SAHİBİ OLUN


CHP'li Kalkanlı, Konak'ta gördükleri eksiklikleri de şu şekilde sıraladı: "Konak'ta eksiklikleri gördük. Peki bunlar nelerdir? Çok fazla insanı üye yapabiliriz . Bilinçli seçmen, çok ama çok önemli. Derdimiz yerel seçim değil, ilçe seçimleri değil. Biz bilinçli seçmeni yaratma noktasındayız.  Biz yarın seçim olacakmış gibi mahallelerde komiteler oluşturuyoruz. O komitelerden birer tane üye alıp kendi siyasi çalışma grubumuzu oluşturduk. O siyasi çalışma gruplarında o mahallelerin sorunlarıyla ilgilenebilecek kalifiyeli ve bu konuda özveri noktasında ısrarlı olacak arkadaşlarımız var. Biz burada Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'a bir alt komisyon gibi  çalışacağız. Çağrı Gruşçu'nun altında bir alt komisyon gibi çalışacağız. Bizim bir parti içinde parti gibi,  bir cephe gibi algılanmamız hoş şeyler değil.  Bu konuda böyle düşünen arkadaşlara şöyle diyorum. Önce bilgi sahibi olalım, sonra fikrimizi üretelim, söyleyelim."

EN BÜYÜK PROBLEMİMİZ EĞİTİM


Coşkun Kalkanlı, eğitimin önemine değinerek, "Türkiye'de eğitim problemimiz var. Eğitimler erkeklere verilecek. Siz kadınların ne suçu var? Hatta ve hatta daha da ileri gidiyorum. Buradaki en büyük suç devletin. Bizim en büyük eksikliğimiz eğitim.  Eğitim verildiğinde o insanlara, herşey çok daha farklı olacak göreceksiniz. Vatandaşlık diye bir dersimiz var içi bomboş. Gücümüz belki bunları değiştirmeye yetmiyor ama söylevlerimiz, bağırmalarımız belki birilerini tetikleyecektir. Biz bunların peşindeyiz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim