TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Kılıç, Karabağlar İlçesi’ne giderek, ilçe örgütü yöneticileri ve Karabağlar Belediyesi Meclis üyeleri ile birlikte sokak sokak dolaşarak esnafı ziyaret etti, dertlerini dinledi.

     30 yıllık bir kuyumcu CHP Milletvekili Kılıç’a, vatandaşların alışveriş yapması için, bütün esnafın umutla beklediği 14 Şubat Sevgililer Günü yaşadığı şoku anlattı. Esnaf, “Bu yıl 14 Şubat Sevgililer Günü’nde, geçen yıl yaptığımızın yüzde 5’ini yaptım.” dedi. O günkü alışveriş listesini gösteren kuyumcu, toplam 8 alışveriş yapıldığını, rakamların da küçük küçük rakamlar olduğunu belirtti.

     CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç’ın, “Elektrik paranı bile karşılamıyor” sözleri üzerine esnaf, işyerine gelen faturaları gösterdi. CHP Milletvekili Av. Kılıç, “Fatura 585 Lira imiş, 1.544 Lira olmuş.” dedi. Esnaf, evine 12 bin 602 Liralık elektrik faturasını geldiğini, son ödeme tarihinin dün olduğunu ve ödeyemediğini belirtti.

“Bir gün öncenin ekmeği olan bayat ekmeği alan çok”

     TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Kılıç, girdiği bir fırında da esnafın sorunlarını dinledi. Av. Sevda Erdan Kılıç’ın ekmek fiyatlarını sorması üzerine esnaf, “Taze 2.5 TL, bayat 1.25 TL.” ifadesini kullandı. Esnaf, vatandaşların alım gücü azaldığı için bir gün öncenin ekmeği olan bayat ekmeği alanın çok olduğunu, askıda ekmek uygulamasına da çok talep olduğunu kaydetti.

“Yastık altından bahsediliyor, kalmadı ki kimsede…”

     CHP Milletvekili Kılıç’ın girdiği başka bir kuyumcuda yaşadığı diyalog, yeni evlenen çiftlerin bile düğünün ertesi günü kuyumculara giderek alyanslarını bozdurdukları gerçeğini gözler önüne serdi. Esnaf, “Ülkenin durumu ortada ama hal böyle iken hala yastık altından bahsediyorlar.” dedi. Av. Sevda Erdan Kılıç da “Kalmadı ki kimsede…” ifadesini kullandı.

       TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Kılıç, bir esnafın, “Gıda ve petrol fiyatları insanları çökertti. Artık deldi geçti…” demesi üzerine, “Ama umudu kaybetmeyeceğiz. Bu iktidarı değiştirmek gerekiyor.  Sandıkta bugünleri unutmamak lazım oy kullanırken…” karşılığını verdi.

“Ne kadar dayanırız bilmiyorum…”

       Bir market sahibi, 38 Liraya sattığı peyniri şimdi 79 Liraya sattığını belirtirken; başka bir esnaf, yaşadığı zorluğu, “Artık bitti öldü, Ne kadar dayanırız bilmiyorum, ne zamana kadar sürer bilmiyorum., bakacağız…” sözleri ile ortaya koydu.  

       CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, dertlerini dinlediği bir esnafın, “Ya kapatacağız ya birisine devredeceğiz.” şeklindeki yakınması üzerine, “Biraz sabredeceğiz. Bu iktidarı değiştirelim sandıkta, ondan sonra düzelecek.” diye konuştu.

“Bu kadar işkence edilmez vatandaşa…”

      TBMM Divan Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, bir esnafın, dükkan kirası kadar elektrik faturası geldiğini belirtmesi üzerine, “Sandık geldiğinde bugünleri unutmayacağız, bu iktidarı değiştireceğiz, tek çözüm bu. Bu kadar işkence edilmez vatandaşa… Çok zor bir dönem, hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz.” dedi.

       CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, “Yeni evlenen çiftlerin bile düğünün ertesi günü kuyumcuya giderek alyanslarını bozdurmasının, artık geminin su aldığını değil, batmakta olduğunu da değil, batacak olmasını da değil, tamamen battığını göstermektedir. Gelin bu millete daha fazla işkence çektirmeyin, koyun sandığı milletin önüne, millet kararını versin.” dedi.

Editör: TE Bilişim