Dün gerçekleştirilen Menemen Belediye Meclisi’nde CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in 8 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen CHP Menemen Olağanüstü İlçe Kongresi’nde, Menemen Belediye Başkan Vekili kura çekiminde Aydın Pehlivan’ın kazanmasının ardından tekbir atılmasına ilişkin “yobaz” ifadelerine tepki gösterilmişti.

Yapılan eleştirilerde ‘Atatürkçülük’ vurgusu yapılırken Serdar Aksoy dönemine de gönderme yapıldı.

Gelen tepkileri değerlendiren CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, kongrede sarf edilen her sözün altının dolu olduğunu söyledi.

Tekbir atıldığına dair kamera kayıtları olduğunu hatırlatan Başkan Güney, “Bir parti kongresinde diyerek bizim kongremizi kastediyorlar. Deniz Başkanımın söylediği her şeyin altı dolduruldu. Tekbir sesleriyle çıkılmadı diyorlar. Bunun görüntüleri de hala mevcut. Bunun doğruluğu ortada” dedi.

“AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİNİN KARAR VERECEĞİ BİR ŞEY DEĞİL”

AK Partili Meclis üyesi Selahattin Yeşilkaya’nın İl Başkanı Yücel’e yönelik olarak “Bu kadar ucuz siyaset yapılamaz. Kendi grubuna hakimiyet sağlayamamış, milletvekili adayı olamamış. Ama bizim üstümüzden puan kazanmaya çalışıyor” ifadelerini de değerlendiren Başkan Güney, şunları söyledi; “İl Başkanımızın milletvekili olup olmayacağı AK Partili meclis üyesinin karar vereceği bir şey değil. Herkes kendi işine bakacak.”

“PARTİMİZİN HERHANGİ BİR EKSİKLİĞİ YOK”

AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu’nun “Burası soyulurken hiç sesi çıkmıyor, tekbirden rahatsız oluyor” sözlerine tepki gösteren Başkan Güney, “CHP, buradaki süreçle ilgili yapması gereken her şeyi yapmıştır. Kendi iç mekanizması içerisinde disiplin mekanizmasını çalıştırıp ihraç sürecini başlatmıştır. Daha sonra, önceki belediye başkanı Serdar Aksoy partiden istifa etti. Sonuçta CHP yetkili kurulları ve tüm mekanizmaları çalıştırdı. Buraya müfettişler gönderdi ve süreci takip etti. Yani parti gerekli tüm çalışmaları yaptı. Bu konuda partimizin herhangi bir eksikliği yok” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim