CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’nun, belediyelerde işe alımlarla ilgili bir partiliyle yaptığı konuşma sırasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a hakaret içeren bir ses kaydının olduğu yönündeki iddialar İzmir kamuoyunda bomba etkisi yaratmıştı. Yaşanan bu gelişmenin ardından Gruşçu dün akşam görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Gruşçu'nun istifası ardından gözler CHP Konak'ta yeni ilçe başkanının kim olacağı sorusuna çevrildi. İki adayın ön plana çıktığı seçimde İlçe Başkanlığı'na, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un da desteklediği iddia edilen, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in de onayladığı ve ilçe yönetimi tarafından seçilen Akın Küçükoğullarından tek aday olarak girdiği seçimde 15 ilçe yöneticisinden 14'ünün oyunu alarak başkanlığa seçildi. Geriye kalan bir oy ise boş çıktı.

Sıra Buca'da mı?

Partili kaynaklardan kaydedilen bilgiye göre, CHP Buca İlçe Başkanlığı da sorun yaşanan ilçeler arasındaki yerini aldı. Başkan Hacer Taş’ın, bazı ilçe yöneticileri ile ciddi sıkıntılar yaşadığı, ilçe yöneticilerinin istifa ederek Taş’ı başkanlıktan düşürmeye hazırlandıkları öğrenildi. Sorunlar aşılamaz ve Taş başkanlıktan düşerse, CHP İzmir’de 8’nci ilçe başkanı değişimi olacak.

Editör: TE Bilişim