İlk olarak MP İzmir İl Kongresi'nden MP Genel Başkanı Muharrem İnce'nin konuşması ile başlayan 'sen kim oluyorsun' gerilimi bu kez de partilerin il yöneticilerine geçti.

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Köksal Yıldırım'ın, Gaziemir CHP İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Danışma Kurulu toplantısında Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz'u kastederek, "İl başkanı konuştu ve ‘iki Deniz de kokmuş’ demiş. CHP'de 3 yıl kalan birine biraz edep öneririz. Sayın İl Başkanı sana da ekmek yok buradan. Ekmek olmadığı yerde bağıracaksınız, normal. Deniz Yücel CHP Genel Başkanı’nın İzmir'deki temsilcisidir. Senin adabın edebin buna yetmiyor demek ki" ifadelerini kullanması sonrası MP'li İl Yönetim Kurulu Üyesi Turan Çatal'dan cevap gecikmedi.

Yazılı bir açıklama yapan Çatal, Yıldırım'ın sözlerini sert bir dille eleştirirken, "CHP İzmir il Başkan yardımcısı sn. Köksal Yıldırım’ın Gaziemir danışma kurul toplantısında, edep ve adap dan bahsederek “Bir parti geçen hafta il kongresini yapmıştır.” tümcesi ile Memleket Partisi varlığını ve gelişimini göz ardı ederek küçümsemeye çalışmaktadır. Memleket Partisi, tüm demokratik oluşumu ile tabanından ve örgütünden aldığı güç ile, demokrasi bayrağını burçlara dikecektir" şeklinde konuştu.

Açıklamalarına 'denk'lik üzerinden devam eden Çatal, şunları söyledi;

"AKP’nin 19 yıllık anti demokratik ve faşizan uygulamalarına iktidarı devralarak son verecektir.  Sn. Köksal Yıldırım: Siz, Memleket Partisi İzmir İl Başkanı sn. Cüneyt Oğuz’un dengi değilsiniz. Ben Turan Çatal, Memleket Partisi İzmir İl yönetim kurulu üyesi ve medya basın sorumlusu olarak denginizim. Tüm mücadelem anti faşist, anti emperyalist odaklara karşı olmuş vesiyasette 50 yıllık zaman zarfı içerisinde her türlü görevi onurumuz ile yerine getirmişimdir. İzmir’de doğmuş ve büyümüş, İzmir’in tüm kılcal damarları ve dokusunu bilen biri olarak, size sesleniyorum; Memleket Partisi olarak, Atatürk’ün kurucu değerlerini özümseyen ve savunan bizler, Bu devrimci ilkeleri sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Anti emperyalist ve anti faşist mücadele enerjimizi, karşı devrimci odaklara karşıvermeliyiz. Biz Memleket Partisi ve sevdalıları, AKP iktidar ve zulmüne son verip devlet içerisinde, güçler ayrılığının tekrar hayata geçirilmesi noktasında, demokratik mücadelemizi vermekteyiz.Basın önünde de, bu tip kısır döngü çelişkilerinin yaşanmasına asla taraftar olmayız."

İzmir’e 3 yıl önce gelip, AKP zihniyeti gibi İzmir’i dizayn etmek isteyenleri, İzmir halkı çok gördü ve gerekli cevabı her zaman vermiştir. İstenildiği an, istenildiği yerde, açık oturum ve tartışmaya fikirlerimizin gücünü yansıtmaya hazırız. Memleket Partisi İl Başkanı sn. Cüneyt Oğuz’u sanırım tanımıyorsunuz.

Tanısaydınız, bu cümleleri kullanmazdınız. Biz Memleket Partisi olarak, kısır döngü ve çelişkiler ile, zaman kaybetmiyoruz. Bizler,  ülkemizin AKP iktidarı tarafından düşürülen, anti demokratik yapılanmasını yıkıp, demokrasi, insan hak ve özgürlüklerinin tekrar oluşturulacağı iktidarı kurma çabası, çalışması içerisindeyiz. Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz!

Cüneyt OĞUZ, İzmir’de doğmuş ve İzmir’de büyümüştür. Atalarıda, Atatürk’ün yanında kurtuluş mücadelesi vermiş kuvvacı’lardandır. Dedesi, belediye başkanlığı yapmış,atadan, dededen Cumhuriyetçi ve Atatürkçüdür. 

Kurtuluş ve kuruluş ilkelerine bağlı, gerçek CHP anlayışının içinde büyümüştür.

Kendisi uzun yıllar eğitim için gittiği yurt dışında kalmış, bankacılık yapmış ve 17 yıl sonra memleketine dönerek, ata partisi CHP’de siyaset yapmaya başlamıştır.

Belediyeler ile hiçbir ticari ilişkisi olmadığı gibi, gerçek bir İzmirli ve İzmir aşığıdır. 

Şimdi size soruyorum:

Siz hangi amaçla CHP’li oldunuz..?

Ankara’dan İzmir’e ne amaçla geldiniz..?

Belediyelerle nasıl bir ilişki içerisindesiniz..?

Gerçek ideoloji mi, feodal ilişkileriniz mi sizi CHP’de tutuyor.

Yoksa, rant kapısı olmasın mı?

İzmir halkı, sizin gibileri her zaman gördü ve gereğini de yaptı.

Emin olun ki, yine yapacaktır.

Kamuoyu vicdanına saygıyla duyurulur."

Editör: TE Bilişim