SON MÜHÜR/ İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak’taki tarihi elektrik fabrikasını İzmir’e bir kültür merkezi olarak kazandırmak amacıyla düzenlenen ihaleye katılarak 35 milyon lira ödemeyi taahhüt etmiş ve ihale iptal edilmişti. İhale iptalinin ardından 2 yıl geçmesinin ardından gelişme sağlanmadı.

Siyasi çıkar suçlaması

Başkan Soyer, yayınladığı sosyal medya mesajında, “35 milyon lira bedelle ihalesini kazandığımız Tarihi Elektrik Fabrikası siyasi çıkarlar uğruna belediyemize tahsis edilmiyor. Biz kararlıyız; Cumhuriyet mirasımızın çürümesine göz yummayacağız” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yayınladığı videoda fabrikanın son hal havadan çekimle aktarıldı şu bilgiler paylaşıldı:,

Özelleştirme İdaresi'nin sahip olduğu fabrika 2019 yılında ihaleyle satılmak istendi. İzmir Büyükşehir olarak bu değerli mirasımızın yerine gökdelen, AVM yapılmaması, İzmir halkının kullanımına açılması için kanunlara uygun şekilde ihaleye girdik. Ancak 35 milyon TL bedelle kazandığımız ihale, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından iptal edildi. 2019 yılından beri tüm çağrılarımıza rağmen yetkili kurumlar sorunun çözülmesi için hiçbir adım atmadı.

Kaya’dan sert karşılık

Tunç Soyer’in bu paylaşımının ardından MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin'den yanıt geldi. Şahin, “Tarihi Meslek Fabrikası Cumhuriyet’in bir değeri değil midir ki İstanbul menşeli Adıgüzel Okulları Vakfı’na devrediyorsunuz? İzmir halkı da sizin algı operasyonu yapmanıza göz yummayacak” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da "İzmir'in 123 yıllık tarihi Meslek Fabrikası'nı İstanbullu vakıflara vermeye kalk, sonra da çıkıp utanmadan "Elektrik Fabrikası çürümesin, bana verin" de. İzmirliler olarak, İzmir'in senin elinde çürümesine de, mallarının başka şehirlere peşkeş çekilmesine de göz yummayacağız. CHP'li Tunç Soyer, safsatayı bırak, İzmir'in ve İzmirliler'in gerçek gündemine bak! Sen önce Belediye Başkanlığı yapıp, kentin trafik, alt yapı, koku, körfez kirliliği sorunlarını çöz ve delik deşik yollarını asfaltla!” dedi.

Editör: TE Bilişim