CHP Yüksek Disiplin Kurulu İzmir’den 3 dosyayı karara bağladı. YDK’nın flaş karı ise, CHP İzmir İl Disiplin Kurulu tarafından hakkında kınama cezası verilen Buca İlçe eski Başkanı Kasım Akdağ için kesin ihraç kararı vermesi oldu. Akdağ’ın partiden oy çokluğuyla atıldığı belirtiliyor.

Öte yandan, CHP Gaziemir Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı İzel Zengiobuz Derinsu hakkında verilen uyarı cezası onanırken, İl Disiplin Kurulu'nun haziran ayında uyarı cezası verdiği, Dikili eski il genel meclis üyesi Ali Demirel hakkında da kesin ihraç cezası çıktı.

Neden Disiplin’e gitti ?

CHP Buca’da ‘kayıp para’ iddialarıyla gündeme gelen ve kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen Buca İlçe eski Başkanı Kasım Akdağ hakkında karar çıktı. Geçtiğimiz Aralık ayında İlçe başkanlığının bir bankadaki hesabından İlçe Başkanı Hacer Taş'ın bilgisi dışında para çekildiği iddia edilmişti. İlçe Başkanı Hacer Taş ve yönetimi para çekilmesinden İlçe eski Başkanı Kasım Akdağ ile birlikte İlçe eski Sekreteri Nurhayat Yılmaz ve İlçe eski Saymanı Fatma Yıldız’ı sorumlu tutmuştu. İl disiplin Kurulu toplantısında Akdağ’a kınama cezası verilmişti.Akdağ dosyası daha sonra Yüksek Disiplin Kurulu (YDK)’ya gönderildi. Karara gerekçe olarak ise Akdağ’ın kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesine rağmen yalnızca kınama cezası alması gösterilmişti.

Editör: TE Bilişim