İlçe yönetimi ve belediye ile yaşanan krizlerle gündeme gelen CHP Bayraklı’da 1 Kasım tarihinde eski ilçe başkanı Pınar Susmuş’un Bayraklı Belediyesi’nden depremde hasar gören ve ardından yıkılan konutu için 500 bin lira maddi ve 100 bin lira manevi tazminat talep etmesinin ardından 10 ilçe yöneticisi görevlerinden istifa etmiş ve Susmuş yönetimi düşmüştü. CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı’na kimin aday olacağı tartışmaları devam ederken Avukat Samed Tekin, Bayraklı İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.

Gerçek Haberci’den Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre, Bayraklı’da yaşanan sıkıntılar için taşın altına ellerini sokmaya karar verdiklerini ifade eden Av. Samed Tekin, “Yola çıktığımız bu süreç içerisinde de teveccühün çok yüksek olduğunu, desteğin yüksek olduğunu gördük ve sevindik. Bu benim şahsıma verilen desteğin ötesinde bir destek. İnsanlar, partililerimiz, delegelerimiz dahi işin toparlanması gerektiğini ve bu işi tabandan gelen yeni, genç yüzlerin yapması gerektiğini söyleyerek bizim yanımızda oldular. Geldiğimiz bu noktada çalışmalarımız sonucunda resmi olarak adaylığımızı ilan etme gereği duyduk” dedi.

Tekin, sorunun net olduğunu ve insanlar da cevabı net bir şekilde istediğini belirterek, “Biz de baştan beri net bir şekilde aday olduğumuzu ve göreve talip olduğumuzu ifade ediyoruz. Biz Bayraklı İlçe Başkanlığı’na adayız” diye konuştu.

“Kimsenin adamı, adayı falan değilim”

En çok yaşadıkları sorunların aday olduğuna ‘Arkanda kim var, kimin adamısın, kimin adayısın’ ifadeleri kullanıldığını söyleyen Tekin, “Ben de dedim ki kimsenin adamı değilim, bağımsızım. Bana parti üyeleri, delegeler destek verdi. Ben kavga etmeye gelmiyorum, kimseye karşı değilim. Bir ilçeyi belediye başkanı yönetmez, ilçe başkanlığı yönetir. İlçe başkanı, parti tüzüğümüze göre belediye başkanının amiridir” açıklamasını yaptı.

“CHP’liyim diye 4 yıllık eğitimim 7 yıla uzatıldı”

  • CHP Halk Evleri’nde yetiştim. Babam, ilkokul öğretmeni ve beni oraya götürdü. ‘Onu bizim gibi yetiştir, sana güveniyorum’ dedi. Benim yaşım 10, oradan başladım. Lise bitti, Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ne başladım. Orada gençlik kolları başkanlığı yaptım ve sırf CHP’liyim diye 4 yıllık eğitimim 7 yıla uzatıldı. Bana faşist hocalar, ‘Biz burada olduğumuz sürece sen bu okulu bitiremeyeceksin’ dediler. Ben kimseye boyun eğmedim şimdi de eğmem. 2009 yılından beri de aralıksız siyaset yapıyorum.

“Bizim biat etmeyen, işini doğru yapan insanları seçmemiz gerekiyor”

Bayraklı İlçe Başkanlığı görevini 2 ya da 3 dönem yapmak istediğine dikkat çeken Tekin, yılın 360 günü çalışacağını söyledi ve ekledi:

  • Ben hiçbir yerde kendi ismimi öne çıkarmadım çünkü benim için o işin yapılıp yapılmadığı önemli kimin yaptığı önemli değil. Bu yüzden ismimi çok duymamış olabilirsiniz. Bunu açıklama gereği duyuyorum. Ben yılın 360 günü çalışmak istiyorum, seçime 1,5 ay kala çalışıp öbür günler yatmak olmaz. Tek ihtiyacımız olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi çok çalışmak. İnsanlar demokrasiye aç, haksızlıktan bıkmış durumda. Bundan kurtulmamız için bizim gerçekten çok çalışmamız gerekiyor. Bizim biat etmeyen, işini doğru yapan insanları seçmemiz gerekiyor. Bu devrim neden Bayraklı’dan başlamasın. Bunu tarih yazacak, neden bizim imzamız olmasın. Ben en az 2 dönem mümkünse 3 dönem ilçe başkanlığı yaparak bir şeyleri düzeltmek istiyorum.

“Yönetime girecek kişiler çalışmayı göze alsın”

Tekin, Bayraklı’nın yapı bakımından Türkiye gibi olduğunu, holding sahibinin de dar gelirli vatandaşların da yaşadığını kaydederek, Bayraklı’yı vatandaşlarla beraber yöneteceklerinin sözünü verdi. Tekin, seçildikten sonra yapacakları çalışmalara da değinerek, “Sadece delegeler ile bir şey yapmaya çalışırsak kısır kalırız. Yönetime girecek kişiler çalışmayı göze alsın. Benim gözümde çalışmaya hevesli herkes yönetimde yer almayı hak ediyor. Herkes kendi mahallesindeki insanı bizden daha iyi tanır, yönetimde olmasını istediklerinizi bize yazın. Eğer seçilirsek her mahallede çalışma grupları kuracağız, bu grupların içerisinde mahalle temsilcileri dâhil olmak üzere üyelerimiz dışında memur olduğu için üye olamayan ama oy ile destek veren seçmenimiz de olacak. Deprem konutları ile beraber 25 mahallemiz olacak ve bu mahallede 2 ayda bir toplantı yapacağız. Oradaki şikâyet ve sorunları beraber değerlendireceğiz” dedi.

“Yönetimde olanlar kimseye biat etmesin, başta bana etmesin”

Yönetimde olan insanların kimseye biat etmemesi gerektiğini savunan Tekin, “En başta bana biat etmesinler. Ben bir yanlış yaparsam bunu açık bir şekilde söylesin. Gerçekten çalışmak isteyen bir insan kendisine yapılan eleştirilerden ders çıkarır. Doğruysa zaten herkes açıklar, önemli olan yanlışın yüzümüze söylenebilmesidir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim