İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan Meclisi'nin 2'nci oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in başkanlığında düzenlendi.

Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen oturumda, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın geçtiğimiz günlerde Harmandalı'ya ziyarette bulunarak incelediği ve yerel yönetimlere eleştirilerde bulunduğu toprak kayması konusu ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Bilgilendirme ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmirliler, meclis üyeleriiz en azından şu konuda rahat edebilirler. Harmandalı çöp tesisi ile ilgili çöp sızıntı suyu ya da metan gazı sızıntısı söz konusu değil. Bu Dokuz Eylül Üniversite hocalarından aldığımız ön bilimsel raporlarla tespit edilmiş durumda. Nihai rapor zanediyorum 1 ay sonra çıkacak.O rapor doğrultusunda bir yerlerde fore kazık çalışması ya da kamulaştırma gerekebilir ama şu anda böyle bir tehdit yok. Ancak raporları bekliyoruz. Emin ellerdeyiz. Son derece titiz bir çalışma yürütülüyor” şeklinde konuştu.

Depremzedelere 1 yıl daha ücretsiz oturum hakkı

Oturumda gündeme gelen konulardan biri 30 Ekim depreminin ardından depremzede vatandaşlara kalıcı konutlara yerleşmesi sürecinde geçici konut olarak Aralık 2021 sonuna kadar tahsis edilen Karabağlar Uzundere’deki konutlar oldu.

Başkan Soyer, depremin yıldönümünde, yaşamını kaybeden yurttaşlar anısına yapılan park ve anıtın açılışında, konutların 1 yıl daha depremzedelere ücretsiz tahsis edileceğini müjdelemişti. Depremzedelerin kendilerine tahsis edilen 256 konutta bir yıl daha kalabilmesine ilişkin önerge bugün meclisin gündemindeydi.

İlgili önerge, görüşülmek üzere acil kaydıyla Bütçe Komisyonu’na aktarıldı.

Editör: TE Bilişim