CHP’li belediye meclis üyeleriyle bir araya gelerek kadınlardan gençlere verilebilecek desteklerle ilgili bir eylem planı oluşturan İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe, “Biz günlerdir o bölgede canını dişine takan emekçi arkadaşlarımızla ve onlara önderlik eden Buca Belediye Başkanımızla ve diğer tüm Belediye Başkanlarımızla gurur duyuyoruz” dedi.

HER ŞEYİ GÖRÜYORUZ

Toplantıda konuşan CHP’li Başkan Gültepe, “Ülke olarak çok vahim bir tabloyla karşı karşıyayız. Günlerdir ciğerlerimiz yanıyor, kahroluyoruz. Halk olarak seferberlik halindeyiz. Orada sadece insan değil binlerce ağaç, yaban hayvanı, börtü böcek yok oluyor. Siyaset yapmak yada, şov peşinde koşmak derdinde değil bir afetzedeye omuz verebilmenin huzuru peşindeyiz. Ancak bu huzur bize verilmiyor arkadaşlar. Genel Başkanımıza ‘siyaset yapmakla’ itham eden Sayın İçişleri Bakanı, Milas Belediye Başkanımızın olmadığı, zamanın en kıymetli olduğu yerde yarım saati aşkın CHP’ye yüklenme siyaseti yapıyor. Biz bu filmi daha önceki sel alanlarında, maden patlamalarında, her türlü afette gördük. Her şeyi biliyoruz, görüyoruz ancak önümüze bakıyor, halkın yaralarını sarmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

EMEKÇİ ARKADAŞLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ

Yerel yönetimlerin dayanışma duygusuna dikkat çeken Gültepe, “Ülkemizin yaşadığı her zor durumda olduğu gibi yangınlarda da yerel yönetimlerimiz birbirine kenetlenerek dayanışma destanı yazdı.   Buca’da Belediye Başkanımız Erhan Kılıç, olayın ardından hemen birimleri harekete geçirerek, arama kurtarma birimi, destek ekipleri ve veterinerlik birimiyle Manavgat’a hareket etti. Bucalı kardeşlerimiz, şu an ihtiyaç bölgelerinde desteğini sürdürmeye devam ediyor. Başkanımız bölgeye giderek birimleri bizzat yönlendirip sürecin takipçisi oldu. Buca’nın dayanışma eli 515 kilometre öteye, Manavgat’a uzandı. Biz günlerdir o bölgede canını dişine takan emekçi arkadaşlarımızla ve onlara önderlik eden Buca Belediye Başkanımızla ve diğer tüm Belediye Başkanlarımızla gurur duyuyoruz” dedi.

BUCA İLÇE ÖRGÜTÜ BÖLGEYE HAREKET EDİYOR

Gültepe, “Bizler de, önce yönetim kurulumuzla ve daha sonrada CHP’li Meclis Üyelerimizle yaptığımız bu toplantıda yol haritamızı, eylem planımızı bölgenin gereklilikleri doğrultusunda yeniden planladık. İlçe örgütümüz ve meclis üyelerimizle birlikte bölgeye destek için gitme kararı aldık.  Buca dayanışmasını, belediyemizin ardından Buca örgütü olarak bölgedeki çalışmalara ortak olacağız. CHP’nin gösterdiği duyarlılığı bu ülkeyi yönetenlerin de göstermesini temenni ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim