Torbalı Belediyesi, tat anlamında dünyada eşi benzer olmayan, aroması kendisine has olan ve özellikle Çapak Mahallesi’nde yetişen bardacık inciri için bu Pazar festival düzenliyor. Hem ilçeye has bardacık incirinin tanıtılması hem de kır turizminin canlandırılması amacıyla düzenlenen festivalde; konserler, komedi performansları ve çeşitli etkinlikler gerçekleşecek. Türk Halk Müziğinin önemli isimlerinden TRT Sanatçısı Ethem Kaya ve festivallerin eğlendiren ismi Zeynep İlhan’n sahne alacağı festivalde Türkiye’yi kahkahaya boğan Komedi Dans üçlüsü de özel gösteriye imza atacak. İzmir’den ve Torbalı’dan festivale katılmak
isteyenler için de 10.00’dan itibaren her saat başı İZBAN Tepeköy istasyonundan belediyenin ücretsiz araçları servis hizmeti verecek. Gün boyu etkinliklerin olacağı Çapak’ta konser saat 17.00’da başlayacak.

BAŞKAN TEKİN’DEN DAVET
Belediye olarak ilçedeki yerel lezzetlerin tanıtımına katkı koymayı, üreticiye destekiçin bu tür festivaller yapmayı sürdürdüklerini kaydeden Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Torbalı’nın değerlerini tanıtmaya devam ediyoruz. Torbalı’mızın önemli tarım ürünlerinden olan ve bölgemize has gerek tadı gerekse de görünüşü ile dikkat çeken bardacık cinsi incirimiz için Çapak’ta festival düzenliyoruz. Hem Bardacık İnciri’ne geniş bir pazar oluşturmak hem de kır turizmini canlandırmak açısından bu festivallerimizi artıracağız. Festivalimize tüm İzmir’i bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim