Belediye Meclisi 2022 yılı performans programı, mali bütçe ve ücret tarifeleri görüşmelerinde konuşan Başkan Mustafa İduğ,"300 milyonluk bütçelerin 600 milyon olması alışamadık bir şey. Bu süreçte rakamların yanı sıra gerçekleşmesi de çok önemlidir. Bornova Belediyesi’nde gider de gelir de yüzde 100 gerçekleştirmiştir" dedi.

BANKALARA BORÇ YOK

CHP Grup Başkanvekili Ercan Kahya, bütçe artışının yanı sıra yapılanları da ifade eden "2019 yılında 393 milyonluk bütçe devralmışız. Bu bütçeyi bugün 600 milyona çıkarmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Büyümeyi gerçekleştirirken biz bir taraftan borçlarımız ödemiş, araçlarımızı yenilemişiz, bir tarafta ek hizmet binamızı aktif etmişiz, iş makinelerimizi yenilemişiz. Uyguladığımız mali para politikası aldığımız bir kredi vardı araçlarla ilgili onunda son taksitini geçen ay ödedik. Şu an itibari ile bankada 1 TL borcumuz kalmadı” dedi.

AK PARTİ'DEN ELEŞTİRİ

AK Parti Grup Başkanvekili Sait Tatlı, ise bütçeye yönelik eleştirilerde bulundu. Belediyede en az bütçesi artan müdürlüğün Fen İşleri olduğuna dikkat çeken Tatlı, En icracı belediyelerin en icracı müdürlüklerinde fen işleri gelir. Bize baktığımızda Fen İşleri’nde yüzde 8'lık bir artış var” dedi.

Tatlı ayrıca 2021 yılı yatırım vaatlerinin 2022 bütçesi içinde yer aldığını vurgulayarak, "Geçtiğimiz dönemdeki yatırımlara baktığımız zaman sanırım sadece 1 tanesi yapıldı. Geçen sene İZTAŞ ile ilgili dershane yapılacağını belirtiniz ve 3 milyon bütçe ayırdınız. Dershane yapılmadı, bütçe nereye gitti”dedi.

İDUĞ: ÜRETİCİNİN MALİYETLERİ YÜZDE 50 ARTTI

Tatlı'nın eleştirilerine yanıt veren Başkan İduğ, TÜİK verilerine göre Türkiye'nin enflasyonun yüzde 19 olarak açıklandığına dikkat çekerek, “Türkiye'de üretim yapan insanların maliyetlerinin yüzde 50 arttığını kimse unutmasın. Bunları bir kenara not alın. Bu yapılan yatırımların Kasım ayı içinde açılışlarını yapacağız, bunların 2022 yılında tamamlanmaması için olağanüstü bir durum olmazsa hepsini tamamlayacağız" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim