Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, orta ve ağır hasarlı yapılar ile riskli kabul edilen yapılar için parsel bazında yüzde 20, ada bazında yüzde 30 emsal artışı sağlanacağını söyledi. İduğ, “Tarihi bir karar alındı. Bütünlük içerisinde İzmir’i planlamak ve yönetmek çok değerlidir” dedi.

30 Ekim İzmir depreminin yıldönümünde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun depremzedelerin mağdur edilmemesi uyarısı Bornova’da da kabul gördü.

1998 yılındaki yönetmelik öncesi ruhsat alan veya 6306 sayılı yasayla riskli kabul edilen yapılar için emsal artışı kararı CHP ve AK Parti grubunun ayrı ayrı verdiği önergeler ile Meclis’e sunuldu.

Önergeler, önce İmar Komisyonu’na gönderilerek meclise ara verildi. Komisyonun ilgili maddeyi görüşmesinin ardından meclis çalışmaları yeniden başladı.Parsel bazında yüzde 20, ada bazında ise yüzde 30 olarak emsal artışı kararı oybirliğiyle kabul edildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Sait Tatlı, kısa zamanda gerçekleştirilen çalışmalar için komisyon üyelerine teşekkürlerini sundu. Tatlı, “Grubumuzun vermiş olduğu önergeyle Bayraklı’da oturan vatandaşlara vermiş olunan yetkilerin aynısını Bornova’ya da vermiş olduk” dedi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç ise, bütün grupların ortak düşüncesinin tecelli ettiğinin altını çizerek “Bütün grupların ortak düşüncesi burada tecelli etti. Bayraklı’ya uygulanan durum ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Başkan İduğ karar sonrasında meclis üyelerine teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim