Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Konak Pier ile Konak İskelesi arasında kalan alanda yağmur suyu bertaraf etme çalışması gerçekleştirdi. Bölge santiye alanı için çevrilirken, aradan bir geçiş yolu verildi. Günlük hayatın her alanında; işte, okulda, alışverişte ulaşımını bisikletle yapan Ulaşımı Geliştirme Platformu (BUGEP) üyeleri, bu geçiş yolunu yayalarla birlikte kullanmaları nedeniyle tehlike oluştuğunu söyleyerek basın açıklaması düzenledi. 

Bugün saat 12.00'de Konak Pier önünde bir araya gelen topluluk adına basın açıklamasını yapan BUGEP Sözcüsü Mustafa Karakuş, "İzmir Büyükşehir Belediyesi bisiklet ve yaya yollarını kurduğu şantiyelerle kullanılamaz hale getiriyor.

İBB tarafından sürdürülen inşaat çalışmalarında bisiklet ve yaya güvenliği gözetilmeden ve alternatif yollar devreye alınmadan engeller oluşturuluyor ve ulaşım hakkı engelleniyor. Günde yaklaşık 10 bin kişinin yaya ve bisikletli olarak geçtiği Konak Pier- Konak İskelesi arasında kalan alanda 6 ay önce tamamlanan inşaat sonrasında kapatılan yol açılmadı. 

Vatandaş çile çekmeye devam ediyor. Yayalar, görme engelliler, bisikletliler, skuter kullanıcıları, tekerlekli sandalye kullanıcıları bu yolda birbirlerine çarpmamak için uğraş veriyorlar. İnsan sağlığı ve güvenliği tehlikeye atılıyor. 

Şantiye sahasında bariyerlerle kapatılan alanın tekrar açılmasını ve düzenlemenin yapılmasını talep ediyoruz.

Editör: TE Bilişim