Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı’nın Çarşamba günü Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASM) gerçekleştireceği ilçe başkanları toplantısı İl Başkanı Deniz Yücel’in anneannesi Suzan Uysal’ın vefatı nedeniyle iptal edilmişti. Kritik zirve, bugün AASM’de saat 12.00’de İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında yapıldı. Toplantıda Yücel’den çok konuşulacak bir çıkış geldiği öğrenildi.  Toplantıda Yücel, çalışmalar konusunda eksik bulduğu ilçe başkanlarına ültimatom verdi.

ÜÇÜNCÜSÜNDE GEREĞİNİ YAPARIZ!

Yücel’in toplantıda bazı ilçelerle ilgili çok sert sözler söylediği ifade edildi. Bazı ilçelerin saha çalışmalarında eksikliklerin olduğunu, bazılarının ise önemsenmeden hareket ettiğini belirten Yücel’in, “Bu ilçeleri biz biliyoruz, tespit ettik, onlar da zaten kendilerini biliyorlar. Arkadaşlar bu konuda biz ilçelerimizi bir uyarırız, iki uyarırız ama üçüncüsünde de gereğini yaparız, bu da böyle bilinsin. Üye kaydı yapmayan ilçeler var. Sıfır üye! Hiç yapılmamış. Böyle şey olmaz. Herkes artık dikkat etsin. Aylık faaliyet raporunu yollamayanlar var” dediği aktarıldı.

İLÇE BAŞKANLARINDAN PROTOKOL ÇIKIŞI

Yücel toplantıda ilçe başkanlarının sorun ve taleplerini de dinledi.  Toplantıda söz alan  Buca İlçe Başkanı Hacer Taş’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi protokolüne yönelik eleştirilerde bulunarak “Biz eziliyoruz” çıkışı yaptığı ifade edildi. Taş’ın, “Biz ilçe başkanları olarak eziliyoruz, neden kimse bunu görmüyor? İzmir Büyükşehir Belediyesinin protokol müdürlüğüne gerekli müdahalelerin yapılması gerekiyor. Tunç Başkan benden özür diledi. Ancak bana göre bu yeterli değil. İlgili kişinin uyarılması gerekiyor” dediği öğrenildi.  CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz’ın ise, “Geçtiğimiz günlerde belediye başkanları Foça’da bir araya geldi. Ben ev sahipliği yapmak istedim ama protokol müdürünün anlamsız hareketleri oldu. Ben davet edilmedim. İlgili kişi ivedilikle uyarılmalı, Tunç Başkan’la konuşulmalı” çıkışında bulundu.

İl Başkanı Deniz Yücel’in ise, “Bu konuyu Tunç Başkanımıza ileteceğiz” yanıtını verdiği öğrenildi.  

Editör: TE Bilişim