İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, basın mensuplarına AK Parti’nin Gediz turu ve kirli körfez eleştirilerine yanıt verdi.

‘KÖRFEZ HEDEFİMİZDEN GERİ ADIM ATMADIK’
AK Parti'nin İzmir Körfezi ile ilgili eleştirilerine ilişkin soruyu yanıtlayan Soyer, “Bizim başından beri söylediğimiz bir şey. İzmir Körfezi şu anda yüzülebilir durumda değil. Bunun için tekrar Körfeze tur yapmanın bir manası yok. Biz bunu zaten biliyoruz. Bunu değiştirmek için çaba içerisindeyiz. Bunu da görev süremiz içerisinde yapacağımızı söyledik. Bu söylemimizden geri atmış değiliz. Körfezi yüzülebilir hale getireceğiz” diye konuştu.

‘BU ŞOVA SİYASET BİTMİŞ DEMEKTİR’

AK Part’nin, Gediz’in İzmir’deki iç kirletmediğine yönelik iddialarına yanıt veren Başkan Soyer, Gediz Turu ile ilgili ‘şov yapıyor’ eleştirileri hakkında da konuştu. Soyer, “Bunlara cevap bile vermiyorum. Bu eğer şovsa hakikaten siyaset bitmiş demektir. Bunu bana söyleyeceklerine Gediz’i kirleten unsurlarla mücadele için yaptıklarımızı söylesinler. Bunun için bir şeyler yapsınlar. Bu memlekette kuraklık var iken yeraltı su kaynakları bu kadar aşağılara gitmişken, yanlış tarım politikaları, yanlış su alma politikaları, bir de zehirlenen su kaynaklarımız… Bunun izahı yok. Ben şov yapıyorsam, çıksınlar düzgününü yapsınlar, bu zehirlenmeyi durdursunlar, bu vahşi sulamayı, yanlış tarım politikalarını durdursunlar.

EMSAL ARTIŞI İÇİN NE DEDİ?
Emsal artışı hakkındaki soruyu yanıtlayan Soyer, “Onunla ilgili yolun çok başındayız. Bununla ilgili bir çalışma yapmadan bir şey açıklamam doğru olmaz” dedi.

Editör: TE Bilişim