SON MÜHÜR-HABER MERKEZİ/Toplu Konut İdaresi(TOKİ) ile belediye arasında yaşanan tartışmalarla gündeme gelen Karabağlar, senelerdir bu problemi çözemiyor. Karabağlar Belediyesi Başkanı Muhittin Selvitopu, bu anlaşmazlığın mutahabı olmadığını, problemi TOKİ’nin yarattığını açıkladı. 80 hektarlık bölgenin tamamının üniversite olmasını isteyen Başkan Selvitopu, bu mücadelenin 2018’den bu yana devam ettiğini belirtti. Başkan Selvitopu, “2018 yılında itiraz ettik, itirazımız dikkate alınmadı dava açtık. Davalar devam ederken TOKİ yeni plan onayladı, rötuşlarla. Buna karşı da belediye itiraz etti, itiraz reddedildi, dava açtık. İki ayrı davadan, birinde plan iptal, diğerinde yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Bu durumdayken, öğrendiğimiz kadarıyla 20 Şubat 2020’de TOKİ konut alanıyla ilgili kura çektiklerini ifade ettiler. O tarihte bu alanla ilgili mahkeme kararları var. İptal ve yürütmeyi durdurma kararı var. Bu kura çekimin yapılmaması gerekir. Yargı sürecini beklemeden bu kurayı yapıyorlar. Olay 2018’de başlıyor. Belediyeye gelip dava açma demek garip geliyor. 2018’de böyle bir durum yok ki, neyi dikkate alacağız” ifadelerini kullandı.

“Yurttaşlarımızın gideceği yer TOKİ”

Vatandaşların sık sık TOKİ konusu hakkında belediye binasına şikayete geldiklerini belirten Başkan Selvitopu, “Bu yurttaşlarımızın gideceği yer TOKİ’dir. Bana gelen bilgilerde benimle görüşme istekleri var. Tabii ki görüşürüz, durumu anlatırız. Belediyenin o vatandaşların konut sahibi olmasını engelliyormuş gibi algı yaratmak etik değil. Belediye bu duruma sebep olmuş bir kurum değil. Medya olayı farklı yansıttı. Farklı algı yaratmaya müsaade etmeyiz” şeklinde konuştu.

“Bu alanın üniversite olmasını istiyoruz”

80 hektarlık bölgenin, mahkeme kararıyla durdurulmasına rağmen, yapım ihalesine dahi çıktığını dile getiren Başkan Selvitopu, inşaatın başladığını belirtti. Bu alanın tamamının üniversite olması için çaba sarf ettiklerini belirtirken, “Hukukun geldiği nokta bu. Bu kararlara saygı gösterilmesi gerekir. Biz bu alanın tamamının üniversite olmasını istiyoruz. Belediye meclisimizin ortak kararı var. çözümler üretilebilir. Önümüze gelen evraklarda bir ısrar mevcut. Vatandaş haklı baktığında, devlet kurumundan kura çekip alıyor. Vatandaşı hedef alan bir dava değil bu. Şehit ailelerine sahip çıkan bir belediyeyiz her zaman. Çok çarpıtmalar var” dedi. Başkan Selvitopu, “Üniversite yapılırsa CHP yerel yönetimi kaybeder” iddialarına da gülerek, “Yeter ki tamamını üniversite yapsınlar, Daha büyük oy farkı açsınlar” yanıtını verdi.

3 bin öğrenciye kırtasiye kartı!

Kırtasiye Odası ile birlikte hareket ettiklerini belirten Başkan Selvitopu, önceki senelerde yaptığı kırtasiye yardımı setini, bu sene daha da artıracağını açıkladı. Başkan Selvitopu, “ Her yıl özellikle ilköğretime yeni başlayan çocuklara desteğimiz oluyor. Çanta, silgi boya kalemi gibi bir set alarak ihtiyaç olan bölgelere, 3 bin öğrenciye ulaştırıyoruz. Kırtasiye Odası ile görüşerek ortak bir kararda bulunduk, öğrenciye alışveriş kartı verilirse Karabağlar’da herhangi bir kırtasiyeden bu ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Meclisimiz de bunu uygun gördü, bu kararı aldık. Okullar eğitime başlamadan önce, ihtiyaç sahibi ailelerimize bu kartı ulaştıracağız” diyerek, kırtasiye kartını anlattı.

Başkan Selvitopu, eğitime olan desteğin bununla sınırlı olmadığını, belediyenin Fen İşleri biriminde de bakım onarım ihaleleri olduğunu altını çizdi. Başkan Selvitopu, “Kendi ekiplerimiz de okullarımızda çalışma yapacaklar. İhtiyaç neyse, tamir, bakım, boya ve badana gibi, kendi ekiplerimiz yapacak. Ekibimizin yapamayaağı işleri ihale yoluyla yapacağız ve okulların kullanımına sunacağız. Belediyelerin eğitime bu destekleri verebileceği yasal hüküm var. bütçemiz imkanları ölçüsünde eğitime desteği sürdüreceğiz” dedi.

“Kavacık Üzüm Festivali’ne bekleriz”

Kavacık’ın son yıllarda tüm Türkiye’nin gözde bölgesi olduğunu söyleyen Başkan Selvitopu, geçen sene yapılamayan festivali bu sene eylül ortalarında yapılacağını bildirdi. Festivale gelemeyenlerin haftasonu da Kavacık’ın doğal güzelliğini görmeye gelebileceğini dile getiren Başkan Selvitopu, “Hazırlıklarımız devam ediyor. Pandemi koşullarını dikkate alacağız. Biraz gevşeme var. üç temel kurala, maske mesafe hijyene dikkat edeceğiz. Bu yıl da büyük ilgi görüyor. Festivalimiz iki gün sürüyor. Şu var, festival zamanı gelemeyenler her hafta sonu Kavacık’a gelebilirler. Her haftasonu, festival havasına büründü. Kavacık’ın cephe, meydan ve sokak düzenlemelerini yapacağız. Bu yıl içme suyu tesisatını yenilenmesini İZSU yapıyor. Kavacık’ı cazibe merkezi haline getireceğiz. Artık İzmir’e gelenler, Kavacık’a uğramadan dönmeyecekler. Güzel bir köyümüz, insanlarıyla, bitki örtüsüyle. Ayrı özelliği, denize sıfırdan 800 rakıma ulaşan bir yer. Görmeyenlerin ziyaret etmelerini tavsiye ederim. Ağustosta üzüm çıkar, tadın derim” sözlerini aktardı.

Yeni projeler hız kesmeden devam ediyor

Aqua Yüzme Havuzu’na ilginin çok yüksek olduğunu belirten Başkan Selvitopu, geçen sene ziyaretçilerinin 16 bin kişiye ulaştığını, hedefin daha yüksek olduğunu vurguladı. Hijyen konusunda hiçbir şüphe duyulmaması gerektiğini, ziyaretçilerin gönül rahatlığıyla havuzları kullanabileceklerini belirtti.

Nasreddin Hoca Çocuk Bilim Merkezi inşaatının bittiğini, iç düzenlemeler sonunda açılacağını bildiren Başkan Selvitopu, okul başlangıç dönemiyle hizmete sunulacağını açıkladı. Başkan Selvitopu, şu cümleleri kullandı:

“Marangozlar Odası ile ortaklaşa düzenlediğimiz eğitim merkezi, Mobilya Akademi ismiyle bitmek üzere. Tamamlandıktan sonra, teftişiyle hazır hale gelecek. Hizmet kompleksi kura çekimi olacak. Pazar açılacak, alt katta nikah salonumuz faaliyete geçecek. Onun dışında, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortak yürüttüğümüz, Limontepe Masal Evi açılacak. Biz binayı yaptık, onlar da açılışı gerçekleştirecekler. Tahsin Yazıcı Kültür Merkezi inşaatı bitmek üzere, 7 bin metre kare kapalı alanı var. Müzik tiyatro gibi atölyeleri mevcut olacak, bu yıl açacağız. En önem verdiğimiz proje Uzundere Atatürk Gençlik Spor Merkezi olacak. İhaleler çalışmalar başladı, zemin yerleştirme yapıldı. Bin 470 kazık çakılacak, hızla ilerliyor. 2 buçuk yıl süresi var. Karabağlar önemli bir gençlik merkezini kazanmış olacak. Yarı olimpik yüzme havuzu olacak. 3 bin seyirci kapasiteli bir stad gerçekleşecek. Yürüyüş yolları var, basketbol tenis kortları var. 8-10 saat istedikleri spor dalıyla uğraşabilecekler”

Editör: TE Bilişim