Radyo Ege’de bugün Ayşegül Koç ile İzmir Konuşuyor programında yapılan sokak röportajlarına ve whatsapp üzerinden gelen sorunlara cevap veren Selvitopu özellikle temizlik ve parklarla ilgili gelen sıkıntıları değerlendirdi. 
“VAATLERİMİZİN YÜZDE 80’İNİ GERÇEKLEŞTİRDİK”
Geçirdiği 3 yılı değerlendiren Selvitopu, “ Vaatlerimizin yüzde 80’nini gerçekleştirdik. Benim için önemli olan tek bir konu kaldı o da meydan projesidir. Proje hazır, mülkiyet sorunu var o da tamamlandığında çoğunu gerçekleştirmiş olacağız. Pandemi, deprem, sel felaketi yüzünden süreç biraz farklı geçti,  çalışmalarımızın aksamasına etkisi oldu. Bütün bunlara kurum olarak hazırlıklı olmak durumundayız. Biz bunları sabırla ve kararlılıkla atlatabildik, tabi bunda personelimizin de çok büyük katkısı var. Biz belediye olarak ekonomik krize de hazırlıklıyız. Bazı hizmetler aksamaya gelmez, öteleyemeyiz tedbirli olmakta fayda var.“ dedi.
Yapılan röportajlardan gelen otopark ve otobüs saatleriyle ilgili sıkıntılara, otoparklarla ilgli planlarının olduğunu, var olan katlı otoparklarla ilgilide çalışmalar yürütüldüğünü söyleyen Selvitopu, otobüs saatleriyle ilgili ESHOT yetkililerine gerekli şikayetleri iletiriz, takipçisi oluruz dedi.


“DEVLETİN ÖZEL BİR PROJE GELİŞTİRMESİ GEREKİR”
Başkan Selvitopu engelli çocukların sıkıntılarıyla ilgili gelen isteklere, “Engelli çocuklarımız için çok özel bir eğitim gerekir, bu belediye olarak boyumuzu aşan bir konu. Ama bizim de çalışmalarımız var, engelli bireylerin sorunlarıyla ilgilenilen engelli danışma merkezlerimiz var. Çeşitli çözüm önerileri projeler geliştiriliyor ama eğitim konusunda devletin özel bir proje geliştirmesi gerekir. Eğitim programlarının engel düzeylerine göre programlanması lazım. Belediye imkanlarıyla yapabileceğimiz her şeyi yapmaya çalışıyoruz. “ şeklinde yanıt verdi.
“ÜÇ AYRI BÖLGEDE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR”
Kentsel dönüşümle ilgili açıklama yapan Selvitopu, “Üç ayrı bölgede çalışma var devam ediyor, Osman Aksüner ve Aşık Veysel projelerimiz için bakanlıktan onay bekliyoruz, gelince hemen uygulamaya geçeceğiz. Asıl sorun 17 mahalleyi ilgilendiren 540 hektarlık alandaki kentsel dönüşüm ile ilgili.  Uzundere’den Maliyeciler Mahallesine kadar olan alanla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yürütüyor. Onaylanma sürecinde olduğu haberi geldi onu bekliyoruz. “ ifade etti.
“YAPTIKLARI HATAYI BELEDİYEYE YÜKLEMEYE ÇALIŞIYORLAR”
Karabağlar Belediyesi'nin imar planına itirazları sebebiyle TOKİ kuralarıyla ilgili gelişen olaylara Selvitopu, “O iddia yanlış bir iddia. O mağduriyeti yaratan Karabağlar belediyesi değil çünkü biz 2018’de itirazlarımızı yapıp imar planını iptal ettirdik. Kura çekildiği tarihte imar planları iptal edilmişti yargı kararları vardı. Bunu toplu konut idaresi yaptı. Hesabı oraya sormaları lazım. Yanlış bir algı yaratılarak yaptıkları hatayı belediyeye yüklemeye çalışıyorlar. Bu doğru değil, 2018’de iptal kararı aldırdık zaten bunu bile bile 2020 yılında Toplu Konut İdaresi kurayı çekti. Vatandaşları yanlış yönlendiriyorlar, belediyenin bir ilgisi yok. Sorun bunu dikkate almayanlarda onların hesap vermesi lazım. Zaten Türkiye’de son zamanlarda algı operasyonları yapılıyor hep. Bu hangi adalete hangi vicdana sığar kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.” diye açıkladı. 

“GÖZÜMÜZDEN KAÇMIŞ OLABİLİR HEMEN MÜDAHALE EDERİZ”

Sokakların ve çöplerin temizliğiyle ilgili gelen sorunlara, “Periyodik bakımları yapılıyor her mahallenin ama atlanan bir şey varsa hemen ekipleri yönlendirip baktırırız. Biz temizliğe özellikle parklara ayrı bir önem veriyoruz. Çocukların kullandığı yerlerin temiz olması lazım özen gösteriyoruz, gözümüzden kaçmış olabilir hemen müdahale ederiz.” Diyen Selvitopu, sokaklardaki süpürge eksikliklerinin belediye olarak yapılan tespitlerde de fark ettiklerini söyledi ve ekledi:” Çöp toplamayla ilgili sorunumuz yok bize şikâyet gelmedi ama sorun süpürgede sokakların daha temiz tutulmasında çoğu yerde önlemler aldık. Yakın zamanda kentin tamamına yaymayı planlıyoruz. Süpürgeci eksiğimiz var, sorunu çözmeye çalışıyoruz. Bizim tespitlerimizde bu sorun ön planda zaten. En kısa zamanda bu sorunları çözeceğiz. Personelimizi yoğunlaştıracağız, mahallelimizde hissedecek merak etmesinler.” dedi.
SEMT MERKEZİ PROJESİ
Karabağlar Belediyesi olarak bölge halkına bir semt merkezi müjdesi veren Selvitopu, “Bir semt merkezi çalışmamız var. Proje kapsamında da oyun alanları var. Bu merkezde kadınlarımıza ve çocuklarımıza dönük çeşitli faaliyetlerimiz olacak; kurslar, eğitimler, etkinlikler olacak.  Semt merkezide mahallelinin isteğiydi zaten 4 ayrı mahalleye ait olacak. Sosyal hizmetlere dönük bir merkez olacak. “


“POPÜLASYONU ÖNLEMEKTEN BAŞKADA YAPACAK BİR ŞEYİMİZ YOK
Sokak hayvanlarıyla ilgili gelen şikayetlere, belediye olarak popülasyonun artmaması için yapılması gerekenleri titizlikle yapıtlıklarını söyleyen Selvitopu, “ Bu sorun İzmir genelinde var maalesef bununla ilgili bir yasa da var. Yasaya göre sokakta herhangi bir saldırganlık yapan hayvanı belediye olarak alıyoruz bir haftalık rehabilitasyon tedavisinden sonra aldığımız yere bırakmak zorundayız yasa böyle. Onların da yaşama hakkı var. Belediye olarak popülasyonu önlemek için kısırlaştırma işlemlerini yoğunlaştırdık. 3 ayrı merkezde sağlıklarına zarar vermeden titizlikle kısırlaştırma işlemleri yapılıyor. Popülasyonu önlemekten başkada yapacak bir şeyimiz yok. Barınaklar olması lazım ama Karabağlar sınırları içerisinde bunu yapma olanağımız yok. Böyle bir yerimiz yok. Büyükşehir’in yerlerine yönlendirmeye çalışıyoruz. Ama bu genel bir sorun bununla ilgili bir yasa düzenlenmesi lazım belediyelerin tek başına çözebileceği bir sıkıntı değil.” Şeklinde açıkladı.
“AMACIMIZ GENÇLERİN SOSYALLEŞMESİ”
Karabağlar sokaklarında uyuşturucu kullanımına yönelik şikayetlere, “ Devletin yapması gerekenler kadar bizim de yapacaklarımız var. Belediye olarak semt merkezi açmamızın sebebi gençleri sokaklardan oralara yönlendirmek. Spor alanlarının arttırılması ve gençlerin gelişimlerine katkı sağlamak ve bu konuda aileleri de doğru yönlendirmek için çalışmalarımız var. Karabağlar belediyesinin en büyük projelerinden biri Atatürk Gençlik Merkezi. Bunu mümkün olduğumuz kadar yaymamız gerekiyor. Karabağların biraz bu konuda zamana ihtiyacı var, girişimlerimiz var” diyen Selvitopu son olarak gelen teşekkür mesajlarına,” Herkese çok teşekkürler, en kısa zamanda hepsinin sorunlarına çözüm üreteceğiz bunu lafta söylemiyorum hepsini görecekler.” dedi.

Editör: TE Bilişim