Bornova Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı öncesi CHP kapalı Grup Toplantısında konuşulan bazı konular basına sızmış ardından Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un kapalı toplantı içeriğinin dışarıya sızdırılmaması ile ilgili meclis üyelerine uyarıda bulunan bir mesaj attığı gündeme gelmişti. Konuya ilişkin açıklama yapan İduğ, “Evde geçirdiğim dönem birtakım şeyleri daha iyi düşünmeme izin verdi. 2022 çok önemli bir yıl, güven odaklı çalışmamız gerekiyor. Fakat Grup toplantısında olması gereken bir konuşma oldu. 2012 yılında yaşanmış, bir olayı mikrodalgada ısıtıp yine önümüze koydular. Yıpratma politikası güdülüyor. Ben Bornova Belediye Başkanı olarak Meclis Üyelerimle birlikte belediyeyi yönetmek için buradayım. İlçe başkanı ve yönetimi de ilçeyi yönetmek için görev aldı. Onlar da işini yapacak, biz de kendi işimizi yapacağız. Zayıf karakterlilerin bizi üzmesine izin vermeyeceğiz. Bornova çok büyük, sorumluluğumuz çok büyük. Partimiz iktidara gidiyor, kendi içinde enerjisini kaybeden yapıdan kurtulup yolumuza devam etmemiz lazım. Ben kimsenin işine karışmadım, Belediye Başkanın işine de kimse karışmasın. Karışırsa da gereğini yaparım. Bu konuyla ilgili Ankara’yla da görüştüm, çok net. Herkes işini yapacak. İl başkanımla da görüştüm. Toplantıdan sonra Meclis grubumuza tek tek mesaj attım. Sadece 2 arkadaşımızın mesajında metnin içinde 3 kelimeyi değiştirerek attım. Bugün o haber bir gazetede çıktı. Demek ki şüphelendiğim iki arkadaştan biri bir gazeteye mesajı okumuş” dedi.

Toplantıda İduğ'un çarpıcı mesajları

”Yıpratma politikası güdülüyor!”
Evde geçirdiğim dönem bir takım şeyleri daha iyi düşünmeme izin verdi. 2022 çok önemli bir yıl, güven odaklı çalışmamız gerekiyor. Fakat Grup toplantısında olması gereken bir konuşma oldu. 2012 yılında yaşanmış, bir olayı mikrodalgada ısıtıp yine önümüze koydular. Yıpratma politikası güdülüyor.
Ben Bornova Belediye Başkanı olarak Meclis Üyelerimle birlikte belediyeyi yönetmek için buradayım. İlçe başkanı ve yönetimi de ilçeyi yönetmek için görev aldı. Onlar da işini yapacak, biz de kendi işimizi yapacağız. Zayıf karakterlilerin bizi üzmesine izin vermeyeceğiz.

Bornova çok büyük, sorumluluğumuz çok büyük. Partimiz iktidara gidiyor, kendi içinde enerjisini kaybeden yapıdan kurtulup yolumuza devam etmemiz lazım. Ben kimsenin işine karışmadım, Belediye Başkanın işine de kimse karışmasın. Karışırsa da gereğini yaparım. Bu konuyla ilgili Ankara’yla da görüştüm, çok net. Herkes işini yapacak. İl başkanımla da görüştüm.

“2 kişiye attığım mesajın metnini değiştirdim ve...”
Toplantıdan sonra Meclis grubumuza tek tek mesaj attım. Sadece 2 arkadaşımızın mesajında metnin içinde 3 kelimeyi değiştirerek attım. Bugün o haber o gazetede çıktı. Demek ki şüphelendiğim iki arkadaştan biri o gazeteye mesajı okumuş.

Menemen ve Urla örneği!
Menemen ve Urla’da meclis üyelerinin ne kadar önemli olduğunu gördük. İkisi de gitti. Allah korusun burada da bir seçim durum olsa Meclis üyeleri arasında endişe duyduğumuz iki arkadaş bizi zor durumda bırakabilirmiş. Güven çok önemli. Yaptığımız çalışma ortada, sonuçlar kamunun faydasına, partimizi ileri taşıyacak çalışmalar yaptık.

Anlatılmamasının ardından hainlik var!
Bu kadar büyük işler yapıldı, belediye borçsuz, kasasında para var. Pek çok yerde yapılmayanlar konuşulmazken, burada bu kadar yaptığımızın anlatılmaması bizi üzüyor. Yaptığımız çalışmaların sizler tarafından anlatılmaması, görmezden gelinmesi, ‘iyi çalışıyor’ deyip geçiştirilmesiyle olmaz bu işi.

Yetkiyi alanların çıkıp birebir anlatması lazım, o zaman büyüme gerçekleşir. Biz istediğimiz kadar yapalım, anlatılmadan gösterilmeden olmaz. Bu kadar başarılı işin anlatılmamasının ardında –kimse kusura bakmasın- iyi niyet arayamıyorum. Kötü niyet vardır, hainlik vardır.

Hepimiz misafiriz, görev aldık günü gelince devredip gideceğiz. İyi şeyler yapmak, üzerine bir şeyler koyarak gitmemiz lazım. Ben bunun için buradayım.

“Küçük derelerde boğulmayacağız”
Sürekli daha iyi yeni, daha iyi şeyler düşünüyor, onları gerçekleştirmek için enerji harcıyoruz. Çünkü belediye başkanı olarak bir sorumluluk aldık ve yerine getirmemiz lazım. Ben buraya çay-kahve içmeye gelmedim ki. Çay içmek isteyen gitsin kahvede içsin.
Partimizin iktidarı için yerel yönetim başarısı çok önemli. Biz de katkı koymaya örnek modelleri uygulamaya devam edeceğiz.

2022’de güven duyduğumuz arkadaşlarla daha çok önemli işler yapacağız. Büyük hedeflerimiz var, büyük bir organizasyon yönetiyoruz, küçük derelerde boğulmayacağız.

Editör: TE Bilişim