AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, Ayşegül Koç'un hazırlayıp sunduğu Gün Başlıyor programına konuk oldu. AK Parti'li Günaydın, Torbalı'daki seçim sırasında CHP'nin tutumunu şu sözlerle eleştirdi:

''Bu ifadeler meclis üyelerine bir hakarettir''

Bu kabine telefonla girme olayı, Yüksek Seçim Kurulunun da bu noktada kararları var, normal seçimlerde de yasaktır, zaten yapılan bu belediye meclis seçimleri de, birçok seçimler Yüksek Seçim Kurulunun mevzuatlarına bağlı olarak yapılır. Bundan dolayı kabine telefonla girmek yasaktır, kabindeki fotoğrafı çekip paylaşmak da yasaktır, bu burada şartların eksik olduğunu göstermektedir. Burada bizim asıl itiraz ettiğimiz konu; bu durum demokratik yapıya da bir eksiklik oluşturmuştur. Yani bu meclis üyelerinin iradelerine hipotek koymak gibi... Kendi meclis üyeleri de bu durumdan çok rahatsız. Yani ''bu resimleri alıp atmayanlarla ilgili işlem yaparız, herkes kullandığı oyun resmini atacak'' gibi ifadeler meclis üyelerine de bir hakarettir...


Gazeteci arkadaşlar, basın yayın kuruluşları çok aradılar, biz net ifadelerle şunu söyledik: Bizim şimdi cenazemiz var, aday çıkartma-çıkartmama konuları zaman içerisinde oturup konuşulur. Böyle bir prensip kararı aldık. Bizi üzen asıl nokta şu oldu: CHP'li arkadaşlar, ilçe yöneticileri olan arkadaşlar bu noktada hedef şaşırtmak gibi, belediye başkanının taziyesi bitmeden aday kulisine girildi. Biz böyle bir şeyin içerisine kesinlikle girmedik. Belediye başkanının defin işlemleri gerçekleşti, arkasından vali bey de toplantı davetini oluşturduktan sonra arkadaşlarımızla istişare yaparak böyle bir karar aldık ama o gün orada böyle bir tablonun çıkıp çıkmaması tamamen oradaki meclis üyelerinin kendi hür iradeleriyle kullandığı oylar. Yani bunların hiçbirinin plan ve projesi yapılmış şeyler değil.

Editör: TE Bilişim