İzmir Karşıyaka’da yer alan Atakent Anadolu Lisesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından depreme dayanıksız denilerek yıkım kararının verilmesine veliler ve eğitim emekçileri tepki gösterdi. Veliler ve eğitim emekçileri okul önünde bir araya gelerek yıkıma karşı basın açıklaması düzenledi.

Veliler adına basın açıklamasını okuyan Sefa Davarcı, “Çocuklarımız sahipsiz değildir. Yıkım aşaması devam eden okulumuzun yapılan testinin yenilenmesini istiyoruz. Eğer veriler bilimsel ise bir an önce kamuoyuna açıklanmalıdır. İl Mili Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Valiliği bir an önce açıklanmalıdır” dedi. 2010 yılında Pamukkale Üniversitesine yollandığı söylenen örneklerinin hiç gönderilmediğini belirten Davarcı, bağımsız bir heyet tarafından okuldan yeniden örnek alınmasını talep ettiklerini söyledi.

Eğitimsen de destek oldu…

EğitimSen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Veysel Beyazadam ise, “Sürecin başından beri takipteyiz, biz de sendika olarak, bir emek örgütü olarak devlet kademesinin buradaki en üst düzey yetkilisi ile görüşür taleplerimizi dile getiririz. Öğretmemelerin, öğrencilerin ve velilerin yanındayız” diye konuştu.

Okul ranta kurban gitmesin…

Gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Atakent Anadolu Lisesi Kurucu Müdürü Yavuz Kahraman, “Bu lise örnek bir lisedir buraya sahip çıkın. Bu araziye yapılan gökdelenlerden gelecek gelir tahmin edilemez bu ranta izin vermeyin. Bağımsız bir heyet onaylarsa çocuklarımızın güvenliği tabiİ ki en önemlisidir ama ranta izin vermeyin. Bu lise örnek bir lisedir ve 30 senede çürümesi mümkün değildir. 60 senelik binalar sağlamken 30 senelik bir bina çürüyemez” dedi.

İYİ Parti Karşıyaka velilerin yanında…

Atakent Lisesi ilk mezunlarından olan İYİ Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Müjde Harput Apak okulun durumuna çok üzüldüğünü ve sonuna kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

17 Ağustosta Valilik önünde... 
 İzmir Valisi Yavuz Köşkerle görüşme talep eden veliler, eğer olumlu bir geri dönüş alamazlar ise 17 Ağustos Çarşamba günü İzmir Valiliği önünde tekrar bir basın açıklaması yapacağını duyurdu.

Editör: TE Bilişim