Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, parti örgütünün ardından ters düştüğü ve kendisine muhalefet eden CHP’li Belediye Meclis Üyeleri’nden bu kez onay aldı. Belediyenin 2022 Bütçesi 285 milyon lira olarak CHP’li üyelerin oylarıyla geçti. Bütçeye AK Parti ve MHP’li üyeler karşı oy kullandı.

Başkan Arda CHP İlçe Örgütünün son kongresinde kaybeden tarafta yer almıştı. Parti örgütüyle sorunlar yaşayan Arda’nın personel politikaları da belediyede zaman zaman gerginliğe yol açmıştı. Arda ile ters düşen Levent Çağlarsu istifa ederek mecliste bağımsız olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Altı üye muhalefetle hareket etti iddiası

Gaziemir Belediyesi’nde son olarak CHP’li meclis üyeleri Emin Aksoy, Ünal Işık, Bengi Köse, Murat Serim, Nevin Mutlu, Cemal Çalışkan’ın Eylül meclisindeki bir önergeye karşı oy kullanmaları sebebiyle Arda’nın önergesi 10'a karşı 13 oyla reddedilmişti. Önergeye sadece 10 CHP'li meclis üyesi olumlu yönde oy kullanmıştı.

Muhalefetle iş birliği yok

Belediyenin ekim ayı olağan üçüncü meclis oturumunda 2022 Yılı Performans Programı ile 2022 Mali Yılı ve izleyen iki yılın bütçe tasarısı ve ekli tarife cetvelleri görüşüldü. Gaziemir Belediyesi’nin 2022 Yılı Bütçesi 285 milyon lira oldu. 6 CHP’li üyenin muhalefetle birlikte hareket etmesi halinde 13 oya karşılık 17 ile azınlıkta kalma tehlikesi bulunan CHP Grubu bu kez parçalanmadı.

AK Parti ile MHP 2022 Yılı Performans Programı ve Bütçe Tasarısına ret oyu verdi. Toplantıda muhalefet temsilcileri Halil Arda’yı eleştirirken, Başkan Arda, Gaziemir halkının kendilerine güveninin tam olduğunu öne sürdü. Arda, “Gaziemirlilerin bize güveni tam. Oy oranımız yükseliyor, sizinki düşüyor. Bu gidişle iktidarı da kaybedeceksiniz. Sarnıç’ta mezarlık problemi var, Orman Müdürlüğü vermiyor. Çernobil diyoruz, 15 yıldır insanların sağlığını tehdit eden atıkları diliniz dolamıyorsunuz. Bu yetmezmiş gibi milletvekiliniz çıkıp iftira atıyor. Bunları konuşmaya gelince yoksunuz. Aktepe’deki vatandaşların hazine miktar fazlalıkları var yoksunuz” dedi.

Alnımızın akıyla çıkıyoruz

Arda, sözlerine şöyle devam etti: “Sayıştay denetçileri sağ olsun bizi boş bırakmıyorlar, tahsilatlarımızın yüksek olduğunu görüyorlar. Gaziemir Belediyesi, alacakları için yasal takip yapacaktır. Yine maarif müfettişleri geldi, teşekkür ederim bizi şikayet etmeye devam edin. Benim hoşuma gidiyor, geliyorlar araştırıyorlar bir şey bulamıyorlar. İki buçuk yıldır atmadığınız iftira kalmadı. Biz görevimizi layığıyla yapmaya devam edeceğiz. Tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”


 

Editör: TE Bilişim