İzmir Büyükeşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sabit saat uygulamasından yakınarak, Twitter hesabında bir paylaşımda bulunmuştu.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 2017 yılında gece karanlığında okula giden çocuklarla birlikte çekildiği fotoğrafı paylaşan Başkan Soyer, "Bu anlamsız, faydasız uygulama bitsin" mesajını vermişti.

Başkan Soyer'in mesajı şöyle:

"2017 kışından bir kare. Fotoğrafta gün ışığı göremememizin sebebi sabit saat uygulaması. O karanlık hala sürüyor. Vatandaşlarımız yıllardır okul için, iş için, sevdiklerine ulaşmak için gece karanlığında yollara düşüyor.  Bu anlamsız, faydasız uygulama bitsin. Gün aydın olsun."

AK Partili Sürekli'den 'sabit saat' yanıtı


AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Başkan Soyer'in açıklamalarına yanıt verdi. Soyer'in tweetini alıntılayarak açıklama yapan Sürekli, "Sabit saat uygulamasına, bilimsel, toplumsal ve ekonomik dayanaklarla geçilmiştir. Attığımız her adım, verdiğimiz her karar milletimizin ve ülkemizin yararınadır. Avrupa Birliği’nin dahi örnek aldığı uygulamayı tartışmaya açmanın hiçbir faydası yoktur. Ekonomik ve psikolojik katkıları olan uygulamayla 6 Milyar TL tasarruf edilmiş, 2 Milyona yakın kişinin elektriği karşılanmış, 6.82 Milyar KWsa enerji tasarrufu sağlanmıştır. Asıl; bu yararları göz ardı edip keyfi çağrılar yapmanın; konuyu siyasallaştırmanın anlamı yoktur!" ifadelerini kullandı.