Gaziemir'de kente yıllardan beri panik yaşatan ve 'İzmir'in Çernobil'i olarak adlandırılan kurşun fabrikası alanı ile ilgili tartışmalar sürüyor. 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, alanın temizlenmesiyle ilgili isyanını eyleme dönüştürmüş ve sahaya inmişti. Başkan Arda sonuncusuna Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de eşlik ettiği 'Duran Adam' eylemleriyle bakanlığa periyodik olarak alanın bir an önce temizlenmesi yönünde çağrı yaptı. Başkan Soyer de katıldığı son eylemde, "Buradan yüksek sesle haykırıyoruz. Zannetmeyin ki duran adam eylemi bitti; sesimizi kısacağız. Belediyelerle birlikte mücadeleye devam edeceğiz ve bu işin peşini bırakmayacağız” mesajını vermişti. 

AK Parti cephesinden bu isyana yanıt geldi. AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada belediyenin kamunun sorumluluğunda bir alan için kürsüden seslenemeyeceğini belirterek, "Sorunlardan kendilerini soyutlayarak çözüm çağrısında bulunmaları sorumluluklarını ortadan kaldırmayacağı gibi; kurumsal ciddiyetlerini de tartışılır hale getirmektedir. Elbirliği ile çözülebilecek her sorunda bunu yapacaklarsa;‘Duran Adam’dan hiçbir farkları kalmayacaktır!" mesajını verdi. 

İşte o açıklama: