AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Ali Eşref Demir Ayşegül Koç'un hazırlayıp sunduğu Gün Başlıyor programına konuk oldu. AK Parti'li Demir Güzelbahçe'de pandemi sürecinin nasıl yürütüldüğünü şu sözlerle ifade etti: 

Ülkemiz genelinde zaten çalışmaları Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanımız gün aşırı ya da hergün açıklıyorlar. Yerli aşımızda çalışmaların geliş noktası zaten basında paylaşılıyor. İnşallah bu illeti hep beraber yeneceğiz diye düşünüyorum. Sadece Türkiye, İzmir, Güzelbahçe'yi vuran bir hastalık değil bu, dünyayı kapsayan bir hastalık. İnşallah tez zamanda kurtuluruz diye ümit ediyorum. 


Güzelbahçe'de AK Parti'nin pandemiyle ilgili çalışmaları


Biz bize gelen talepler ve istekler doğrultusunda ekiplerimizle sahadayız zaten. Pandeminin başından beri sahadayız. Bütün vatandaşlarımıza elimizden geldiğince destek sağlamaya çalışıyoruz, gıda desteği olsun, pandemi desteklerini zaten hükümetimiz paylaştı, e-devlet üzerinden müracaat edebiliyorlar, yine sosyal vakıflarımızın vatandaşlarımıza yapmış olduğu destekler var. Güzelbahçe'de de bizim AK Parti olarak whatsapp hattımız var, whatsapp ihbar hattımıza gelen talepleri, esnafımızla ilgili gelen talepleri değerlendirip bunlara imkanlar doğrultusunda kendimizce müdahele etmeye çalışıyoruz, AK Parti'nin kendi imkanları doğrultusunda. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor. Geçen sene ramazan ve pandemide 900 küsur erzak dağıtımımız olmuştu sadece AK Parti Güzelbahçe Teşkilatı olarak. İl başkanımız ve bakanlarımızın da desteğiyle. Bu dönemde şuana kadar 870 tane erzak dağıtımımızı gerçekleştirdik. Hala daha devam ediyor, ekiplerimiz hala sahada. Biz de kısıtlamadan muaf değiliz, biz de cumhurbaşkanımızın talimatı doğrultusunda minimum kişilerle sahada olmaya ve kısıtlamaya uymaya çalışıyoruz. 


Karantina sürecinde 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik çalışmalar...


Biz Güzelbahçe'de 470 tane 65 yaş üstü vatandaşıızı aradık. Hala da aramaya devam ediyoruz, telefon numaralarımızı bırakıyoruz,  istekler doğrultusunda biz müdahale ediyoruz. Ayrıca kaymakamlıklarımızın vefa destek ekipleri var; sadece 65 yaş üstü ve hastalıktan dışarı çıkamayan kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza hizmet eden... Bu şekilde vefa destek ekipleri de ellerinden geleni yapıyorlar. Yani vatandaşlarımıza imkanlar doğrultusunda, mağduriyetlerini giderme noktasında destek olmaya çalışıyoruz.


İzmir ve felaketleri...


Güzelbahçe'de sel ve depremden ciddi anlamda etkilenen vatandaşımız olmadı. Yerel yönetimler ve kaymakamlık ekipleri bu noktada gerekli çalışmaları yaptılar. Çevre ve Şehircilik Bakanlık ekiplerimiz yine sahada devamlı çalışıp tespitleri yaptılar ama Güzelbahçe olaran baktığımızda çok sıkıntılı bir durumla karşılaşmadık.

Editör: TE Bilişim