SON MÜHÜR-KAZİM BOZKURT/Geçtiğimiz 9 Eylül’de, ilçe teşkilatının birinci yılını kutladıklarını belirten AK Parti Buca İlçe Başkanı Avukat Hakan Kalfaoğlu, bir senelik süreçte yüksek bir performansla çalışıp, teşkilatı yenilediğini anlattı. Av. Kalfaoğlu, “Muazzam bir ekip oluşturdum, teşkilatımı yenileyip güçlendirdim. Partimize 10 bin üye kazandırdık, bir rekordur bu. Benim teşkilatım, günde 30 yeni üye kazandırdı. Farklı aylarda, ilçemizin bütçesinden 25 bin vatandaşımıza dokunma fırsatı bulduk. Çocuk gülerse, dünya güler, 5 bin çocuğumuzu tepeden tırnağa giydirdik. Biz gece gündüz çalışıyoruz, ne kadar çalıştığımızın göstergesi” dedi.

Büyükşehir’den Buca’ya bir yatırım söz konusu değil”

Buca’da yerel sıkıntıların devam ettiğini öne süren Av. Kalfaoğlu, örnek olarak, Buca’ya ait benzin istasyonunun, yerel yönetim tarafından 39 milyon lira bütçeyle ihale edilmesine muhalefet edip, projeyi durdurduklarını açıkladı. Av Kalfaoğlu, “ Çöp araçlarına 80-90 milyon lira veriliyordu. Bu süreçte ciddi bir muhalefet ettik. Belediye başkanı bunları satın alarak bizi yanılgıya düşürdü. Kendisi 30 milyon kredi kullandı, fakat araçların çoğu İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hibe edildi. Belediyede büyük bir enkaz var. Büyükşehir’in de, Buca’nın da buraya bir yatırımı söz konusu değil. Hamza Dağ, Atilla Kaya, Ceyda ve Cemil vekillerimizin katkılarıyla Buca’da kamu yatırımları söz konusu. Eski parayla 2 buçuk katrilyon yatırım var. CHP bunun yanına dahi yaklaşamaz” ifadelerini kullandı.

2024’te geldiğimizde her şeyi dört dörtlük yapacağız”

Buca’da, 2009’da AK Parti’nin seçimi kaybetmesinin ardından, hizmetin de bittiğini iddia eden Av Kalfaoğlu, yeni projeler için adım atılmadığını öne sürdü. Av. Kalfaoğlu, “Esnaf perişan halde. Bu zihniyet meselesi. AK Parti bakışı ayrı, CHP bakışı ayrı. Ne vatandaş memnun, ne de esnaf memnun. Sorunları geçiştiriyorlar. İzmir’de CHP zihniyeti olduğu sürece, hizmet olmayacak. Yaparsa AK Parti yapar. 2024’te geldiğimizde her şeyi dört dörtlük yapacağız” mesajlarını verdi.

Editör: TE Bilişim