Yerel seçimlerin üzerinden tam iki yıl geçti. 31 Mart 2019 Pazar günü halk seçimini yaptı ve yeni belediye başkanları belirlendi. CHP “Mart’ın sonu bahar…” sloganı ve şarkısıyla seçime girmişti. İzmir’de Millet İttifakı adayları kazandı. Şimdi iki yılı değerlendirme zamanı, başkanlar göz açıp kapayıncaya kadar geçen bu sürede yaptıklarını ve kalan sürede yapacaklarını anlatmaya başladılar… Bu iki yılda İzmir’imin başına gelmedik kalmadı. Tüm dünyayı etkileyen Korona belası, yangınlar, yağmur, yıldırım, tsunami, sel, deprem ve bir o kaldı derken göktaşı… Yakında uzaylılarda gelebilir.


Kalbi Kırık Başkan…
Salı sabah, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın misafiri olduk... Kanında başkanlık var. Dedesi Gaziemir’in ilk başkanlarından…  Biraz kalbi kırık gibi, yalan yanlış haberlere üzülmüş. Sosyal belediyeciliğin gereklerinden biri muhtaç olana destek olmak…  Eskiler “Sana belediye baksın” derlerdi.  Başkan Arda’nın beni en çok etkileyen sözü “Yoksulluğu yönetmek değil yok etmek istiyoruz.” Gaziemir havaalanı, Fuar İzmir, Espaş üçgenine sıkışmış, yüzölçümü küçük bir ilçe… Ancak  Gaziemir’de yaşamak ayrıcalık gibi. Geniş sokaklar, yeşil alan, esen rüzgarı ile yaşam bir keyif adeta…  Yakın zamanda yapımına başlanacak 100. Yıl Sanat Merkezi’nde oyunlar izleyip, meşhur brownisini yiyeceğiz. Cumhuriyetin 100. Yılında Gaziemirliler başta olmak üzere İzmir’e en güzel hediye olacak. Sanat eseri gibi bir Sanat merkezi olacak… Bekliyoruz.  Başkan projelerini anlatırken çok rahat, meclis salonunun ortasında tüm gazetecilerle göz temasında sunumunu yapıyor. Biraz sitemkar, servis edilen haberlerin doğrusunu öğrenmeden yayınlanması üzüyor onu… “Tüm negatif algılarla mücadele ediyoruz. Ama görevimizin bilinciyle canla başla ve ilk günkü heyecanla çalışmaya devam ediyoruz.” Belediyeye daha çok para kazandırmak için yapılan ihaleyi iptal edip, tekrar ihaleye girebiliyor. Gaziemir’in çöpünden bile para kazanabileceğini düşünen ve bunu başaran başkan bir metre karelik bankamatik alanları da en yüksek bedelden kiraya veriyor. Parayı kazanıyor, harcamada da kısıtlı davranıyor.  Tek sıkıntısı eski kurşun fabrikası alanı orası içinde bakanlıkla temas halinde yakında müjdeyi verecek gibi…  


 Konak’ın Çiçeği Burnunda Başkanı…
Ertesi gün sunum sırası İzmir’in kıdemli başkanı, Konak’ın Reisi Abdul Batur’da…  Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde İzmir’in basın ordusunun karşısına çıkıyor. Herkesle selamlaşıyor, sohbet ediyor. Kiminin doğum gününü kutluyor. Kiminin hasta yakınını soruyor. Kimine “Ne yaptın evi taşıdın mı?” diye derdini soruyor. 22 yıldır başkanlık yapmak böyle bir şey…  Halkla içi içe, dokunan bir başkan… Pandemiye rağmen halkının yanında…  Millet ittifakının İzmir’de ki temsilcileri de yanında hatta İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı bile aramızda… 20 yıl Narlıdere’nin başkanlığını yaptıktan sonra yepyeni bir heyecanla İzmir’in Kalbi Konak’ta… Hem kurtuluşun hem de kuruluşun başladığı yerde…  “Yeni Dünya… Yeni Normal… Yeni Konak… Birlikte Konak” diyor.
Tanıtım filminden sonra kürsünün başında…  Bayrağımızın önünde oldukça yakışıklı, kendinden emin ve güler yüzlü…  “Ben Narlıdere’de 20 yıllık başkanlık döneminden sonra Konak’a geldim. Konak’ın çiçeği burnunda başkanıyım. Daha ilk dönemim…”
Güzel İkili…
 İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ile çok iyi bir ikili oldular. Diğer ilçeleri kıskandırıyorlar. Aralarını açmaya kimsenin gücü yetmiyor. Konak İzmir’in gözbebeği…  Agora, Kemeraltı, Basmane Altın üçgeni turizmin ve ticaretin merkezi.  Oradaki binalarda yenileme çalışmaları ile çok daha güzel olacak…  Projeleri  tıkır tıkır çalışıp, teker  teker bitiriyor.  Hedeflerini üç başlıkta sıralıyor. Önceliği kentsel dönüşüm. Türkiye’de kentsel dönüşümü uygulayan ilk başkan olmanın avantajıyla Konak’ın cehresini değiştirecek.  İzmir’in Reisi Tunç Soyer ile el birliğiyle işler hallediliyor.  İkinci öncelik altın üçgen… Üçüncü hedef ise sosyal belediyeciliğin vazgeçilmezi, dezavantajlı kesimlere hizmet götürmek…
100. Yılda yeni bir Konak yaratmak için Konaklılarla gönül gönüle yol almaya devam edecek.  Dayanışma ile Konak daha da büyüyecek. 
Her iki başkanımın da projeleri ve Korona belasına rağmen yaptıkları işler çok güzel…  Radyo Ege’de çalan şarkı başkanlarıma gelsin… Nükhet Duru söylüyor.  “Kapıldım Gitti”
Vuruldum gitti
O boyu selviye
O dili bülbüle
Bakınız şu hâlime
Kapıldım gitti
Bir ılık melteme
Ne güzel esti de
Dokunup şu kalbime
Ay, bu ne böyle?
Ay, bu ne böyle?
Ay, bi' hoş oldum
Ateş düştü içime
Ay, lüle lüle
Ay, lüle lüle
O lüle saçlar
Dolansın ellerime