İzmir, limanıyla, ticaretin ve çok kültürlü yaşamın sunduğu zenginlikle tarih boyunca öncü bir rol üstlenmiş, ilklerin şehri olmuştur. Kültürel ve düşünsel alanda gelişime açık yapısı, demokrasi ve bağımsızlık kavramlarının erken dönemlerde kök salması sayesinde Türk basınının da öncü kenti rolünü üstlenmiştir. Hatta Kurtuluş mücadelesinin ilk kurşununu sıkan Hasan Tahsin’in İzmirli bir gazeteci olması da tesadüf değildir.

 

Yerel basının yanındayız…

 

Son derece güçlü bir yerel basın geleneğine sahip olan İzmir, dijital teknolojilerin de devreye girmesiyle birlikte basın sektörü anlamında son yıllarda yeniden bir ivme yakaladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz de kentimizdeki yerel basının güçlü bir şekilde varlığını sürdürmesi için ciddi destekler sunduk.

 

Son Mühür’e başarılar…

 

Bağımsız gazeteciliğin öneminin gün yüzüne çıktığı bu süreçte yayın hayatına giren Son Mühür tam üç yıldır bu anlamda önemli bir misyonu yerine getiriyor. İmtiyaz sahibinden, tüm emekçilerine kadar Son Mühür ailesinin üçüncü yılını kutluyor, daha nice yıllar başarılı yayıncılık çizgisini sürdürmesini diliyorum.