Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: 

Vatandaşların taleplerini, sivil toplum kuruluşlarımızın görüşlerini bir bütün halinde değerlendirerek Ekonomi Reform Programı'nı oluşturduk.

Reform paketinde her maddenin altında geniş çalışmalar var. Reform paketindeki maddelerle ilgili kanun ve yönetmelik taslakları hazır.

COVİD sonrası sürece mutlaka hazırlıklı olmamız gerekiyor, onun için reform programımız son derece önemli. Tedarik zincirlerinde yaşanan sıkıntıları gördük, bakış açıları değişiyor.

Reform programının açıklanmasından hemen sonra çok değişik ülkelerden, büyükelçiliklerden programa yönelik detaylı açıklamalar talep edildi.

Bununla ilgili hazırlıklarımızı tamamladık, önümüzdeki günlerde AB ve G20 büyükelçilerle bir araya gelerek ekonomi programının detaylarını paylaşacağız.

"TÜRKİYE DAHA CAZİP HALE GELECEK"

Sadece büyükelçilerle değil, yabancı yatırımcılarla da bir araya gelerek programı kapsamlı bir şekilde anlatacağız. Şu anda ertelenmiş bir taleple karşı karşıyayız, Türkiye'nin önünde çok önemli bir fırsat çerçevesi var, bu fırsatları ülkemize kazandırmayı amaçlıyoruz.

"İŞ DÜNYASI ARA KADEME KONUSUNDA SIKINTI YAŞIYOR"

Reform programında özellikle makroekonomik istikrarın temini yönünde atacağımız adımlar öngörülebilirliğimizi daha da artıracak, Türkiye daha cazip bir ülke haline gelecek. Yapıcı bir eleştiri gelirse bunu yapacağımız düzenlemelerde dikkate alırız.

Katma değerli yatırımlar için nakit yatırım desteği verilecek.  İş dünyasının en öncelikli talebi ara eleman bulma sorunu oldu. Yeni nesil çalışma yöntemlerini yaygınlaştırıyoruz. İl il sektörel beceri haritalarını oluşturuyoruz. İstihdam teşvikinde sadeleşmeye gideceğiz.

Nakti ücret desteğinden faydalanan firmalar var, bunları da destek kapsamına alacağız.

Editör: TE Bilişim