Kadının gücünü ortaya koymaya hazırlanan Ayna, her kadının kariyer yolundaki adımları ele almayı hedefliyor. Ayna’nın ilk konuğu Gül Eğriboz olacak. Türkiye’nin ilk ve tek gelin koçu olan Eğriboz, kadın girişimcilere kariyer yolunda adım atarken nelere dikkat etmesi gerektiğini anlatacak.

 
Ayna, kadın girişimcilerin 4 tane ana sorununu belirledi. Bu dört ana sorun finansmana, bilgiye, pazara ve mentörlük(danışmanlık, akıl hocalığı) erişim olarak ele alınacak. Kadın girişimciler bu çerçevede  başarı hikayelerini Ayna'da anlatarak, diğer kadınlara rol model oluşturuyorlar. Bu anlamda bir televizyon programı olarak Ayna, girişimci kadınlara mentorlük yapıyor. 

Ayna'nın Yapımcı ve yönetmeni Semra İğtaç:" Kadının ekonomik açıdan değerinin anlaşılması ve artması doğal olarak sosyal sorunlarımızın da çözümlerini getirecektir.


Dünyada hâlâ yaklaşık 48 ülkede kadınların iş kurmalarının önünde ciddi hukuksal engeller var.  Toplumsal baskılar var.
Kadın patronların sayısı tüm dünyada yeterli seviyede değil. Bunu etkileyen toplumsal, kültürel, dinsel pek çok norm var. Bu biraz da kadına atfedilen rol ile alakalı. Erkeğe daha dışa dönük, iş sahibi olma, evin ekonomi ile ilgili sorumlulukları alma rolü verilmişken, kadına daha ziyade evi çekip çeviren, anne rolü hakim bir rol verilmiş. Dolayısıyla kadınlar da daha az girişim gösteriyorlar. Öte yandan kadın o cesarete sahipse dahi ailesinden, çevresinden engellemelerle karşılaşabiliyor.


Aslında özellikle İzmirli kadınlarda cesaret var, bir cesaretsizlik söz konusu değil. Zaten kadınlar kendi kapılarını kendileri açıyorlar. Bu konuda tavsiyem daha fazla talep etmeleri yönünde. Mütevazılığı bir tarafa bırakıp daha fazla hizmet, bilgi, imkân istemeliler. Büyümeyi hedeflemeliler. İzmir'in televizyonlarında kadın programlarının sayısı az. Kadın bakış açısıyla, kadınların nasıl başardıklarına "Ayna" olacağız. Sloganımız da şu, 'Hayat bir ayna gibidir. Gülümserseniz o da size gülümser. Aynayı yaşadığımız çağa ve  topluma tutacağız. Kadının girişimcilik hikayelerine ışık tutacağız. Gördükleriniz sizsiniz. Biz varız deyin ve daima gülümseyin'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim