Onbir ayın sultanı Ramazan geldi. Her zaman olduğu gibi bereketiyle gelmiştir umarım... O kadar çok ihtiyacımız var ki... Ramazan hoşgörü, sabır, paylaşma ve saygı ayıdır. 11 ay işlediğimiz günahların affedileceğine inandığımız günler getirir. 

Ekonomi tıkırında... 
Ramazan ayı için iftar ve sahurda yiyeceğimiz erzakları almak için şöyle bir market ve pazar turuna çıktım. Her şey ateş pahası... Diyetisyenler tok tutan ve susatmayan yiyecekler öneriyor. Sahurda ceviz, zeytin, muz, süt, yoğurt, peynir, yumurta, çavdar ekmeği, çorba, çörek otu bulunmalı... Soframıza bu ürünleri koyacak paramız yok. Domates, biber, patlıcan bile 25 TL... Hurmayı zeytinle, manda yoğurdunu inek yoğurdu ile ikame edelim desek oda 25 TL... Peynir, yağ, un, şekerin yanına yaklaşılmıyor... Neyse şairin dediği gibi, "Bir dilim ekmeğin bir iki zeytinin başınaydı doymamamız" böyle pahalılık falan takmamak lazım. Allah rızkı verir. 
Orucu tutanın tutmayana, tutmayanın da tutana saygı göstermesi dileğiyle hayırlı Ramazanlar... İlk teravih, ilk sahur, ilk iftar derken Ramazan ayı da geçecek. 

Nerede hoşgörü...
Beren Saat ve Kenan Doğulu yaptıkları konuşma nedeniyle bazıları tarafından neredeyse linç edildiler. İklim Elçisi" plaketi verilen Beren Saat "Öğrencilik dönemimde başörtüsünün üstüne peruk takmak zorunda kalan sınıf arkadaşlarım oldu ve geçen yıllar içinde eğitim eşitliğinin sağlanmasına hepimiz çok sevindik. Fakat sonrasında ‘kadının giysisi siyasete malzeme yapılıyor, eğitim sistemimiz geriliyor, kadın bakanlığı kapatılıyor, kadınlar haklarını sistematik bir şekilde kaybediyor’ diye rahatsızlıklarımızı dile getirdiğimizde ‘köprülere, yollara bak ne kadar iyi çalışılıyor’ cevabını aldık." şeklinde konuşmuştu. Herkesin fikrini özgürce söylediği ve kadınların daha güçlü olduğu günler gelecek mi? 

Otizm Farkındalık Günü... 
Beyazay Derneği Konak Meydanı'nda mavi beyaz balonlarla ve okullararası resim yarışması ile hatırlattı. Anadolu Otizm Vakfı Otizm Kampüsünün temeli de bugün atılıyor.  Otizmli çocukların eğitimi için büyük bir adım... 

Doktorlar sandık başına... 
İzmir Tabip Odası seçime gidiyor. Mevcut yönetime bayrak açan Hekim Güçbirliği, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Çimen Gülben Olguner'i aday gösterdi. Olguner'in tüm yönetim kurulu adayları kadın doktorlardan oluşuyor.  Bakalım 16-17 Nisan' da sandık başına gidecek doktorların kararı ne olacak. Kadınlar her yerde güçlü... 

Akşener İzmir'e geliyor.
Liderlerin İzmir ziyareti devam ediyor. Bu hafta sıra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'de... 7 Nisan Perşembe günü Menderes, Bornova ve Kemalpaşa'da esnaf ziyaretinde bulunacak.

İyi ki doğdun Tuncam... 
7 Nisan 1997 Pazartesi günü beni için çok özeldir. İlk göz ağrım, bana baba olma gururu yaşatan, Aslan Kral aramıza katılmıştı. "Mavilim" şarkısı eşliğinde dünyaya 'merhaba' diyen Can'ım Tunca'm iyi ki benim oğlumsun. Nice mutlu yıllara... 

Açın Radyonuzun Sesini...
Radyo Ege'de Kenan Doğulu söylüyor. Yaramızda Kalsın...

İki yalnız bir doğru edebilirdik
Şimdi farklı şiirlerde yaşar gibiyiz
Ben Mecnun sen Şirin, tesadüf değil
Biz bize kurulmuş tuzak gibiyiz
Söz ettim mavilere içimdeki yaralardan
Gökteki yağdı yine, yerdekinde yakamoz var
"Bu bir soygundur" der gibi bakan
Gözlerinden artık gider gibiyim
Gözlerinden artık gider gibiyim
Bahsetme kimselere, yaramızda kalsın
Sığmadık şehirlere, şiirlere taştık
Unutmadım yine, bi' büyüklük bende kaldı

BİTİMSİZ DOSTLUKLARA, DAİMA GÜLÜMSEYİN...