Son günlerde dehşet iddialarla gündeme gelen İç İşleri Bakanı Soylu, geçtiğimiz hafta Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “ Sadece terör değil, trafikteki ölümler değil, evden hırsızlıklar da azaldı. Türkiye genelinde evden hırsızlık olayları günde ortalama 268’den 122’ye düştü. Evden hırsızlık olayları günlük ortalama; İstanbul’da 83’ten 29’a, Ankara’da 37’den 2’ye, İzmir’de 17’den 6’ya düştü. “ diyor… 
     Evden hırsızlık olaylarının düşmesi doğru olabilir. Peki bunda Bakanlığın payı nedir ? Soylu, bugüne kadar kimsenin akıl edemediği, kendine ait yeni güvenlik yöntemlerimi icat etmiştir ? Ya da hırsızları mı eğitmiş, topluma kazandırmıştır ?.. İşte burası muamma… 
     Güvenlik uzmanı olmaya da gerek yoktur. Sıradan vatandaşa, misal bir ev kadınına bugün “ Evden hırsızlık olayları azalmış, sizce bunun sebebi nedir ? “ diye sorsanız; kimse Bakan Soylu’nun marifeti demez. Soylu başka hünerleriyle tarihe ve halkın bilincine not edildi. 
     Pandemi sürecinde insanlar genç yaşlı, çoluk çocuk eve kapanmışken, şehirler arası ve şehir içi seyahate kısıtlamalar gelmişken kısacası tatile gitme yada başka bir sebeple evi terk etmek minimize olmuşken; evden hırsızlık olaylarının azalmasından daha doğal ne olabilir ? 
     Sayın Soylu’nun söylemediği söyleyemediği bir başka azalmayı da biz hatırlatalım… Belediyelerde, özellikle de son seçimlerde kaybettikleri ve bugün muhalefetin elinde olan Büyükşehir Belediyelerinde de nitelikli hırsızlık azaldı. Muhtemelen sokak ve ev hırsızlığından çok daha önemli olan Belediyelerde ki soygunda ki değişmenin raporları da Soylu’nun masasındadır. 
     Belediyeleri de geçelim… Sayın Soylu evden hırsızlığın azalmasını bir yana bıraksın, bize narkotikteki son durumu açıklasın. Bir iki cümle de olsa uyuşturucudan, uyuşturucu kullanımının azalıp azalmadığından söz etsin… Sedat Peker’in açıklamalarının ardından kamuoyunda en fazla merak edilen konu; özellikle de “ Kokain “ maddesinin kullanımında bir azalma ya da artış var mı ? Soylu azalma var desin; en samimi duygularımla Sayın Bakan başta olmak üzere AKP iktidarını kutlayacağım. Ancak durum aksi yöndeyse, yani uyuşturucu kullanımında bir artış varsa; bu -Kimin, ne olduğuyla ilgilenmiyorum- Sedat Peker’in kısmı itiraflarını doğrular nitelikte önemli bir emaredir.

Uygar YILDIRIM