Takımları formadaki renkler belirlerken tüm temsilcilerimiz aslında kırmızı beyaz için yüreğini ortaya koydu. 

Birbiri ile mücadele ederken başka, yabancı takımlarla mücadele ederken bambaşka bir hale bürünen temsilcilerimizin kıyasıya mücadelesi bizi heyecanın doruklarına çıkardı.

Ülkemiz liginin de yaklaştığı sinyallerini veren eleme turu maçları nabzı yüksek şekilde start aldı.

Polonya’daki Sarı Kanarya…

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk mücadelesinde Dinamo Kiev ile Polonya sahnesinde karşı karşıya geldi. Gruplara kalmak isteyen Sarı Kanarya ekibi ilk perdeyi 0-0 eşitlikle kapattı.

Rövanşı 27 Temmuz Çarşamba günü oynanacak olan maça Kadıköy ev sahipliği yapacak. Polonya’da takımını yalnız bırakmayan sarı lacivertli taraftarların Kadıköy’de stadyumu dolduracağı bekleniyor.

İki Kurt…

Tecrübeli iki hocanın yaptığı hamleler, maçı adeta canlı bir satranç oyununa çevirdi.

Geçmişi başarılarla dolu iki yaşlı kurt teknik adam genel olarak oyundan memnun olduklarını dile getirseler de, maç esnasındaki heyecanlı tavırları, yerinde duramayan ve zaman zaman oyuna müdahale etmekten geri kalmayan beden dili hareketleri bunun tersini savunuyordu. Bu iki tecrübede rekabet duygusunun ne kadar yoğun olduğu gözlerden kaçmadı.

Beklenenin bir tık altında kalan sarı lacivertli ekip Seyir zevki yüksek bir oyun ortaya koysa da Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam edebilmek için şansını 27 Temmuz Çarşamba günü oynayacağı rövanşa bıraktı.

Başakşehir - Maccabi Netanya

Başakşehir, Avrupa Konferans Ligi'nde ikinci eleme turu ilk maçında İsrail'den Maccabi Netanya takımını Fatih Terim Stadyumu’nda misafir etti.

İstanbul’daki mücadele 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.

Son Düdük Çalana Kadar…

Maç henüz başlamıştı ki 2. dakikada gol ile karşılaşan Başakşehir Kulübü adeta büyük bir şok yaşadı. Kısa sürede toparlanan temsilcimiz üstün uğraşlara rağmen 80. dakikaya kadar beraberliği yakalayamadı. Serdar Gürler’in ekstra çabası, takım arkadaşlarının oyunda kalmasına katkıda bulundu.

Biraz daha sert bir oyunu tercih eden İsrail Ekibi, faul dolu davranışlardan kaçınmadı. Buna rağmen üstünlük sağlayamadı. 81. dakikada Szysz’nin şutuna engel olamadı ve beraberlikle tanıştı. 

Her şeye rağmen son ana kadar mücadeleyi elden bırakmayan Emre Belözoğlu ekibi eleştiri oklarına hedef olmaktan kurtulamadı. Umutlar 28 Temmuz Perşembe günü İsrail’de yapılacak olan rövanş maçına kaldı.

Parlayan Yeşil Beyazlar…

5 yıllık hasreti sona erdiren UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turu ilk maçında Anadolu Kartalı adeta parladı. İlhan Palut ve öğrencileri Avrupa sahnesindeki ilk sınavı yıldızlı pekiyi ile geçti.

Belarus takımı olan Bate Borisov ile Konya’da karşı karşıya gelen ve 0-3 skorla ilk turu geçen Yeşil Beyazlı ekip yarışı galibiyetle sonuçlandırdı.

Zorlu mücadelede 38. dakikada Bytyqi’nin golü ile öne geçmeyi bilen temsilcimiz 40. dakikada Uğurcan’ın 2. sarı karttan kırmızı kart ile oyun dışında kalmasıyla 10 kişi olarak maça devam etti.

İlk 45 dk. Konyaspor’un 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarıya 10 kişi devam eden, her şeye rağmen mental performansını zirvede tutan baskılı ve üstün oyunu ile adeta yüreğiyle koşan bir takım olarak karşımıza çıkan Anadolu Kartalı 58. dakikada Michalak ile 90+5. dakikada ise Muric ile skoru belirleyen gollerle sahadan 0-3 galip ayrılırken rövanş öncesi büyük bir avantaj yakaladı.

Maçın rövanşı 28 Temmuz Perşembe günü Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nda oynanacak.

Gelişmeye Devam…

Tüm temsilcilerimiz ellerinden gelenin en iyisini gerçekleştirmeye çalışırken, İlhan Hoca ve öğrencilerinin daha fazla yürek ortaya koyduğunu göz ardı edemeyiz. Daha bir takım olabilmeye yaklaşmış, daha fazla bireysellikten uzak birliktelikle hareket eden bir grafik çizdiklerini söylemekte fayda var. Diğer temsilcilerimizin de en kısa sürede bu özellikleri yakalayabileceklerine inancımız tam. Ancak şöyle de bir eksiğimiz var ki atletik açıdan biraz zayıf kalıyoruz ve bu yöne doğru gerekliliklerin yapılacağını umuyoruz.

Bütün temsilcilerimize yürekten başarılar.

Heyecanın doruklarda olduğu bir hafta bizi bekliyor. Avrupa rövanş maçları ile beraber, 30 Temmuz Cumartesi günü akşamı oynanacak olan Trabzonspor-Sivasspor Süper Kupa finalini de kaçırmayın derim.

Sporla kalın…