Her şey hayal etmekle başlıyor.  Bu hafta hayallerini gerçekleştiren Mete Kalay ile söyleştik. Kendi cümleleri ile Metin Kalay'ı ve hayallerini seveceksiniz. 

"Ben Mete kalay; Muhteşem doğasıyla zaten iç içe doğduğum Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde dünyaya geldim. İlköğretimimi Rize/Ardeşen Cumhuriyet ilköğretim okulunda tamamladım

Lise dönemim ise coğrafya dersiyle dondu adeta... Dersin işlenişi esnasındaki yerleri görme merakım, eğitimin önüne geçti ve kamp kurup seyahat etme arzum bu şekilde başladı.15 -16 yaşlarıma kadar bana buradaki köyler yaylalar yetiyorken ve hatta artıyorken. Artık tüm dünya ilgim haline gelmeye başlamıştı. İlk adımı Avrupa yakın doğu yerine Uzak Asya ile yaparak içimdeki seyahat merakını hem besliyor hem de yeni yer keşfetme merakım artıyordu. Ailemden alamadığım maddi, manevi destek asla hayallerimin önüne geçemedi. Ve hatta biliyor musunuz ? Alamadığım destekler hayallerimi hatta daha da arttırdı bu sebeple İlk yolculuğumu  Singapur ve Maldivlere gerçekleştirdim. Singapur nerede merak ediyorsanız, Malezya ve Endonezya arasında yer alan küçük bir ada ülkesi ve şehir devletidir demek doğru olur. 1965 yılında bağımsızlığını ilan eden Singapur Cumhuriyeti'nin, bugün %75'ine yakınını Çinliler oluşturur. Geri kalan Singapur nüfusu ise Malaylar, Hintliler ve azınlıklardan oluşur. 

Kısaca Singapur... 

1. 63 adadan oluşan şehir devletidir Singapur 

2. Singapur dili, Singlish 

3. Yasaklar ülkesi 

4. Dünyanın en yeşil kentlerinden biri

5. Aslan şehir

6. Dünyanın ayakta kalan 3 şehir devletinden biri

7. Dünya mirası botanik bahçeleri

Muhteşem bir deneyim yaşadığım bu ülkeden sonra ise Türkiye’ye Ülkeme dönüp; Türkiye’de de  pek çok gezilecek yer olduğunu farkettim.

Ee tabii ki de  neden güzel ülkemin tamamını otostopla gezmiyorum dedim ve ilk iş sırtıma aldığım sırt çantam ve çadırımla ilk otostop macerama başladım. Göz açıp kapayana kadar 30 şehir gezmişim. Yurt dışına da bu şekilde çıkabilir miydim? Evet, Gürcistan'a bu şekilde gittim. Yıllardır yanıbaşımda  duran bu güzel ülkeyi nasıl farketmedim. İki ülkede yapmadığım maceramı Gürcistan'da denedim;  dilini bilmediğim insanlarla otostop... 

Gürcistan... 

Deniz kıyısında kurulmuş olan Batum, bir liman kenti özellikleri taşıyan şehir. Gürcistan sahil boyunca denize girilemeyen hiçbir kesim yok. Plajı oldukça taşlı bir yapıya sahip olan şehrin sahil şeridi boyunca her yerde denize girilebiliyor. Karadeniz’in hırçın yapısı Batum’da daha sakin bir havaya bürünmüş. Bu güzel şehri ve insanları tanıdıktan sonra otostopla başkent Tiflis'e gittim yeni yerler, yeni insanlar, yeni kültürler tanımaya  başladım ve halen tanımaya devam ediyorum. Hiçbir şey hayallerimin önüne geçemedi... "

Hayaller ancak yaşayınca güzeldir, Kimsenin hayallerinizin önüne geçmesine izin vermeyin…