Salgınla mücadelede yeni kısıtlama kararları alınacak mı'

Bu sorunun yanıtı için gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın yapılacak "Kabine Toplantısı"na çevrildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğmiz cuma günü yaptığı açıklamada corona virüs tedbirleriyle ilgili olarak "Vatandaşlar hala kapalı mekanlarda dikkatli davranmıyor. Yeni tedbirler almaya mecburuz ve alacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Yeni vaka ve can kayıplarının her geçen gün artması nedeniyle 16 Kasım'da gerçekleştirilen son kabine toplantısında bir dizi önlem açıklanmıştı.

Cumartesi akşam 20.00'den, pazar sabah 10.00'a, pazar akşamı 20.00'den pazartesi sabah 5'e kadar sokak kısıtlaması kararı alındı.

Restoran ve kafelerin ise 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket ya da gel al şeklinde servis vermek üzere açık kalmasına karar verildi.

Eğitimde ise 4 Ocak'a kadar uzaktan eğitime geçildi.

TABLO AĞIRLAŞTI


Alınan tüm bu tedbirlere rağmen tablo ağırlaşmaya devam etti. Tedbirlerin açıklandığı gün olan 16 Kasım'da 94 can kaybı yaşanmıştı. Bu rakam 28 Kasım'da 182'ye ulaştı.

3 bin 316 olan yeni hasta sayısı, 6 bin 714'ye yükseldi. 16 Kasım'da 3 bin 610 olan ağır hasta sayısı da 4 bin 903'e yükseldi.

Kısıtlama kararlarına rağmen rağmen can kaybı ve yeni hasta sayısının 2 kat artması, "Yeni önlemler alınır mı'" sorusunu gündeme getirdi.

Eğer yeni bir karar alınırsa, Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçecek ve bunu kamuoyu ile paylaşacak.

Editör: TE Bilişim