Gençlerbirliği maçın ardından futbolcularını kutlayan Terim, ortada bir çok ismin konuşulduğunu ve hiç birinin gerçeği yansıtmadığını vurgularken, tek tek istediği isimleri saydı. Yönetime de "Elinizden gelenin fazlasını yapın" diyerek ültimatom verdi.

Bunun üzerine harekete geçen sarı-kırmızılı yönetim, geçen sezon sonunda istemeyerek de olsa Galatasaray'dan erken ayrılmak zorunda kalan Nijeryalı futbolcu ve Monoca ile yeniden anlaşma sağladı..
Henry Onyekuru, Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle sabah saatlerinde Nijerya'nın başkenti Lagos'tan İstanbul'a geldi, daha sonra da aktarmalı olarak Fransa'nın Nice şehrine uçtu.


Onyekuru'nun Monaco ile küçük detayları halletmek için Fransa'ya gittiği ve bir iki gün içinde onun da yeniden İstanbul'a geleceği ifade edildi.
Henry Onyekuru için Monaco'ya 750 bin euro kiralama bedeli, kendisine ise geçen sezon olduğu gibi 650 bin euro maaş ödeneceği öğrenildi

TERİM LİSTEMİZİ VERDİK

Maç sonrası yaptığı açıklamada Terim, "Transferle ilgili söylenecek şey şudur; birçok isim çıkıyor bunların çoğuyla ilgilimiz yok. Listemizi verdik, çoğunluk da bunu biliyor. Çok imkanımız var da yapmıyoruz diye bir şey yok. Olmayan imkanları zorlayarak yapmaya çalışıyoruz. Yönetimimizin elinden gelenin fazlasını yapmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

"İRFAN CAN'I İSTİYORUZ"
Başakşehir'den İrfan Can'ı kadrosunda görmek istediğini söyleyen deneyimli teknik adam, "İrfan Can Kahveci ve Onyekuru'yu istiyoruz. Mostafa Mohamed'i de istiyoruz. Birkaç oyuncu daha istiyoruz. Öyle bir liste verdim. Bazı oyuncularımızla ayrılacağız. Temmuz ayında bir şey harcamadık. Etebo'yu aldık sadece. Bize rakamsal olarak geri dönecek yetenekli oyuncuları almak istiyoruz" dedi.

KİMSEYİ ALMADAN KİMSE GİTMEZ

Transfer yapmadan oyuncu satmak istemediklerini söyleyen futbol adamı, "Başkalarına scoutluk yapmaktan yorulduk. Galatasaray'ın değişime ihtiyacı var. Gerekli hassasiyetin gösterileceğini düşünüyorum. Kimseyi almadan teknik olarak kimseyi vermek istemiyorum. Galatasaray yönetimi, menfaati için verebilir, ancak ben teknik olarak kimse gelmeden kimsenin gitmesini istemiyorum" şeklinde konuştu.

VİSCA'YA DA GÖZ KOYDU

Edin Visca'yı da istediğini söyleyen Terim, "4 maçtır cezalı olduğum için fazla konuşamadık. Hafta içi bilgilendirmek için beyaz gömlek giyebiliriz. Göksel Gümüşdağ ile Visca için konuşulursa sevinirim. Başka bir Galatasaray yaratılmasını istiyorum. Yönetimin elinden geleni yapmak istediğini biliyorum" dedi.

FENERBAHÇE VE TRABZON DA İSTİYOR

Fatih Terim'in istediği Edin Visca'yı, Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut da ısrarla takımında görmek istiyor. Başakşehir formasıyla 10. sezonunu geçiren ve geçen sezon 13 gol 13 asistle takımı şampiyonluğa taşıyan yıldız futbolcu için ilginç bir iddia da ortaya atıldı.
Karadeniz Basını'nda Boşnak yıldızın Trabzon'u seçeceği öne sürüldü. Dayanak olarak  Sport gazetesinden Asmir Beganovic'in haberi gösterilirken, Beganovic,  Visca’nın Ocak ayında Başakşehir’den ayrılacağını ve kendisiyle yeniden çalışmak isteyen eski hocası Abdullah Avcı’nın çalıştırdığı Trabzonspor’a gideceğini yazdı. Visca'nın Okan Buruk'un kendisine verdiği rolü beğenmediği, hele yedek bırakıldıktan sonra ipleri tamamen kopardığı, sahaya çıkmak için yöneticiler tarafından ikna edildiği öne sürüldü.

Editör: TE Bilişim