Daha önce iki kez sarı-kırmızılı takımda kiralık olarak forma giyen Nijeryalı kanat oyuncusu, Onyekuru'nun Galatasaray'a dönüş kapısı açıldı. Galatasaray son yapılan görüşmede, yarım sezon kiralama ve haziran ayında 4 milyon Euro zorunlu satın alma opsiyonlu teklifini Fransız kulübüne iletirken, Monaco'nun teknik direktörü Niko Kovac'ın açıklamaları transferin gerçekleşmesi olasığını arttırdı.

Kovac, Henry Onyekuru'nun durumuna ilişkin yaptığı açıklamalarda oyuncunun ayrılmak istediğini dile getirdi.

Eşi corona virüsüne yakalandığı için Nijerya'da olan Onyekuru'nun son durumuna değinen Kovac, "Henry'nin yarın gelmesi gerekiyor. Önümüzdeki birkaç hafta içinde ne olacağını göreceğiz. Ama bence gitmek istiyor" ifadelerini kullandı. 

Bu sezon Onyekuru'nun sadece iki maçta ilk 11'de yer alması durumunu da açıklayan Kovac, "Futbol, 25-26 oyuncunun yer aldığı bir takım sporudur. Birisi daha iyiyse daha iyidir ve oynar. Bennasser ve Grandsir de aynı şekilde kulübün planları arasında yer almadıklarını biliyorlar. Yeni bir kulüp bulmak için serbestler. Menajerleri ve sportif direktörümüz onlar için en iyi çözümü bulacaktır." dedi. 


2018-19 sezonunun tamamında ve 2019-20 sezonunun ikinci yarısında kiralık olarak Galatasaray forması giyen 23 yaşındaki Nijeryalı yıldız, 2019'un yaz transfer döneminde 13.5 milyon Euro karşılığında Everton'dan Monaco'ya transfer olmuştu. 

FALCAO'YA ESKİ TAKIMI YEŞİL IŞIK YAKTI

Falcao sorununu en az hasarla çözmek isteyen Galatasaray'a yeni umut doğdu. İspanyol Basını Diego Costa'ya alternetif arayanan Atletico Madrid'in Milik ve Raul de Tomas gibi isimlerin bulunduğu listeye son olarak da Radamel Falcao'nun da eklendiğini öne sürdü ve Simeone'nin eski öğrencisiyle çalışmak istediğini yazdı.

MENEMENLİ FURKAN'A KANCA

Öte yandan Galatasaray'ın stoper konusunda TFF 1. Lig ekibi Menemenspor'da forma giyen genç oyuncu Furkan Bayır için görüşmelerini sürdürüyor. 20 yaşındaki futbolcu ligde 17 maçın 15'inde forma giydi ve kulübüyle olan sözleşmesi 2025 yılında sona eriyor.

Orta sahaya da takviye isteyen ekipte Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak,  Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek ile orta saha problemini çözmek için görüştü. Cimbom, 22 yaşındaki orta saha oyuncusu Youssouf Ndayishimiye'yi direkt başkandan istedi.
Galatasaray'ın Konyaspor'a 4-3 yenildiği maçta başarılı bir performans sergileyen savunma oyuncusu Abdülkerim Bardakçı da sarı-kırmızılıların radarında olan isimler arasında.

Editör: TE Bilişim