Son iki oyun gününden önce  Belçika, Bulgaristan, Estonya, Finlandiya, Fransa, İngiltere, Macaristan, Litvanya, Polonya, Hollanda, Rusya, Sırbistan ve Türkiye, son biletleri aldı.

Bu ekipler Kasım 2020'de kalifiye olan Bosna - Hersek, Hırvatistan, Yunanistan, İsrail, Slovenya, İspanya ve Ukrayna olmak üzere yedi takıma katıldılar ve dört takım da Çek Cumhuriyeti, Almanya, Gürcistan ve İtalya ev sahipliği yaptıkları için hak kazandı.

Bulgaristan en son 2011'de oynadığı şampiyoanaya on yıldan fazla bir süre sonra katılacak. Bu arada, Bosna-Hersek, Estonya ve Hollanda, 2015'te mücadele ettikleri FIBA EuroBasket  tekrar geri döndü.

FIBA EuroBasket 2022'de şampiyon olarak görev yapan Slovenya, Kasım ayında katılımlarını teyit eden ilk takımlardan biri olduktan sonra eleme serisini 14 ardışık turnuvaya uzattı.

Bu, yarışma üçüncü kez, dört ülkenin ortak olarak ev sahipliği yaptığı  çoklu barındırma formatı 2015'te ve daha sonra 2017'te başarı olduğunu kanıtladı.

FIBA EuroBasket 2022 çekilişinin tarihi ve yeri daha sonraki bir aşamada açıklanacak.

FIBA EuroBasket Final turuna katılmayan tüm takımlar, Ağustos 2021'de gerçekleşecek olan FIBA Basketbol Dünya Kupası 2023 Avrupa ön Elemeleri ikinci turuna katılma hakkını kazandı.

Editör: TE Bilişim